Recept

Friterad Halloumi med klassiska tillbehör

Friterad halloumi med klassiska tillbehör

Att fritera halloumi är supergott och enkelt att göra. För extra frasighet och bästa resultat använde jag panko-ströbröd. Panko är ett japanskt ströbröd som är grövre än vårat finkorniga. Varje liten pankoflinga blir till frasig och god yta. Detta ströbröd finns numera i de flesta butikerna.

Gillar du att grilla halloumi som jag så måste du prova det här. Servera med klassiska tillbehör såsom ruccola, rödlök och tomat. Jag valde att strö över lite parmigiano reggiano också på salladen. När det är 20 grader varmt och man helst vill sitta på sin altan och titta på solen lämpar sig receptet ypperligt.

Panerad ost redo för att friteras
Panerad ost redo för att friteras

Förbered skålar och fat med alla moment till fritering. Lägg upp sallad, skiva lök och tomat. När du friterat klart så ska friterad halloumi ätas omedelbart. Allt som allt tog det 25 minuter för mig att laga. Det går också utmärkt att servera rätten på buffé tillsammans med andra smårätter.

Tomat och ruccola
Tomat och ruccola

Det här behöver du till friterad haloumi:

  • 2 Förpackningar med halloumi
  • 100 g panko-ströbröd, det går med vanligt ströbröd men det blir så mycket godare med panko
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 10 st minitomater i skivor
  • Ruccola efter behag
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 dl finriven parmigiano reggiano
  • Eventuellt balsamicovinäger till servering
  • Salt och peppar
  • Rapsolja till fritering
Halloumi friteras gyllene och krispig
Halloumi friteras gyllene och krispig

Gör så här:

  1. Häll upp mjöl i en flat tallrik.
  2. Vispa upp 2 ägg i en djupt tallrik tillsammans med salt och peppar.
  3. Häll upp panko i en djup tallrik.
  4. Ta fram ett stort uppläggningsfat och lägg upp ruccola på det.
  5. Skiva rödlöken i snygga halvmånar sprid ut över ruccolan.
  6. Strössla osten över sallad och lök.
  7. Skiva tomaterna och sprid ut på salladsfatet.
  8. Skiva osten i 1 cm tjocka skivor.
  9. Panera osten i först mjöl sen ägg och sist rikligt med panko.
  10. Ta fram en djup stekpanna eller fritös.
  11. Fritera ostbitarna gyllenbruna någon till några minuter på varje sida.
  12. Lägg upp osten på salladsfatet vartefter.
  13. Ta med dig ditt matfat och gå ut i solen och njut av sol, mat och prat.
Summering av recept
recipe image
Recept
Friterad Haloumi med klassiska tillbehör
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *