KöttRecept

Biffar med fetaost och soltorkade tomater

Biffar med soltorkade tomater och fetaost

Biffar med fetaost och soltorkade tomater väldigt gott. Jag är ett stort fan av ost och min man gillar soltorkad tomat. Den typ av soltorkade tomaterna valde till mina biffar var den sorten som ligger i olja och örter. Själva biffarna är så smakrika i sig så till rätten valde jag att bara göra en enkel sallad med fetaost.

När man fyller biffar med något får man se till att dom inte läcker ut allt det goda i stekpannan. Det gäller att man har sett till att ingen fyllning är synlig när biffarna är färdigrullade. Gör man så som jag beskriver nedan så bör det funka. Ibland har man otur ändå men resultatet blir gott iallafall.

Innan stekning man låta biffarna ligga och dra åt sig lite, ungefär en kvart så att inte färsen är helt iskall när du börjar steka.

Ingredienser

  • 1 dl fetaost eller lite mer?
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1,5 dl riven ost, den du har hemma eller cheddar.
  • 600-800 gram nötfärs beroende på hur stora biffar du vill ha.
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Börja med att göra en sats köttfärs enligt grundreceptet.
  2. Forma hälften av färsen till fyra biffar. Tryck ut mitten på biffarna så att det får plats med fyllning.
  3. Finhacka dom soltorkade tomaterna ordentligt.
  4. Mosa fetaosten.
  5. Blanda fetaosten, tomaten och den rivna osten till en röra.
  6. Fördela röran på dom fyra biffarna. En klick som du trycker till i mitten.
  7. Dela resten av köttfärsen till fyra biffar och använd som lock.
  8. Rulla ihop biffarna ordentligt så att det blir som en bulle och platta sedan till lite grann.
  9. Ta fram stekpanna och lägg i en klick smör.
  10. Stek biffarna på medelvärme tills dom är genomstekta. Ungefär fem minuter på varje sida.
  11. Servera med en fetaostsallad och chilibearnaise eller en vinägrett.

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Biffar med fetaost och soltorkade tomater
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.