KöttRecept

Grundrecept för bloggens många köttfärsrätter

Köttfärs

Perfekta köttbullar från bloggens grundrecept. Här finns också utrymme för din favoritkrydda om du så vill. Man kan med fördel tillsätta en finhackad eller riven gul lök. Jag valde att använda klassisk salt pepparkryddning i köttfärsbloggens grundreceptet och endast äggula. Man kan ha ett helt ägg i också om man vill.

Receptet funkar såväl till köttbullar, pannbiff eller köttfärslimpa. Grädde eller inte? Mjukare konsistens och en smakförstärkare, särskilt om man valt endast nötfärs. Man kan också blanda 70% nötfärs och 30% fläskfärs och hoppa grädden. Köttfärsbloggen har testat sig fram och provstekt färsen och kommit fram till följande grund.

När du har blandat ihop ditt grundrecept är det bara att börja skapa. Stek biffar med härlig ingefära, eller blanda ner en dl finhackad persilja i smeten och forma till smarriga persiljejärpar. Eller forma din köttfärslimpa och täck med god bacon.

Ibland har man inte ork att skapa, jag införde för många år sen något jag kallade för köttfärslandskap. Jag plattade helt enkelt ut köttfärsen till lite oformliga köttfärsbiffar som jag stekte. Smaken blir ju den samma.

Detta är grunden till många av de recept som finns på bloggen.

Ingredienser till köttfärsen

  • 1,5 dl vatten
  • halv deciliter ströbröd
  • 1 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 ägggulor
  • halv deciliter grädde
  • 800 g nötfärs. eller blanda 70% nöt och 30% fläskfärs
  • (En finhackad eller riven lök)

Gör köttfärsen så här

  1. Ta fram en bunke av modell större så att det lätt går att blanda färsen.
  2. Blanda vatten och ströbröd och salt och vitpeppar i bunken och låt svälla lite.
  3. Separera äggen och spara äggvitorna till goda minimaränger
  4. Vispa ner äggulorna och grädden.
  5. Lägg i köttfärsen fördela den och blanda ordentligt.
  6. Färsen ska kännas smidig och inte allt för hård när den är klar.
  7. Ta fram en skärbräda eller en ugnsform att lägga dina skapelser på.
  8. Färdig att rulla, göra limpa eller köttfärsspett.
Summering av recept
recipe image
Recept
Grundrecept för bloggens många köttfärsrätter
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *