KöttRecept

Pulled entrecote – vad är det annars?

Pulled Entrecote

Jag sitter och tittar på norska moppar. Det vill säga sex-åringar som har judoträning. Mitt i mopparna fångar en konversation bland andra mammor min uppmärksamhet.  Nån frågar nån om mat och svaret är:

– “nej vi har redan ätit, vi åt hemma hos brorsan. Han hade lagat sån där pull-ED biff. Jag hade önskat att det vara nån sås till. Köttet hade kokat i flera timmar”.

Jag tror att brorsan måste börja laga själv inte köpa färdig pulled beef från butik. Med att laga själv menas stoppa in en köttklump i ugnen och vänta i fyra timmar. Så det här är till judomammas brorsa;

Bara att sätta in kött i ugnen. Sen kan du kolla på norska moppar i en halv dag och din entrecote är klar när man kommer hem. Det ska självklart vara sås till. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker.

Ingredienser 

  • 700 gram entrecote
  • Typ en halv dl Sweet Baby Ribs BBQ Sås, funkar med vilken som
  • Tre matskedar-ish Mrs Chengs soja
  • Ungefär 1 matsked Punch Daddys Cajun Mesquite Rub  (Cajunkrydda helt enkelt)
  • Omkring en halv deciliter rapsolja
  • En nypa Chili Explotion  (chilikrydda)
  • Cirka en rågad tesked paprikapulver.

Gör pulled entrecote så här

  1. Ta fram en zip-lock-påse
  2. Häll ner alla geggor och kryddor i påsen
  3. Låt köttklump modell entrecote bada runt. I stängd zip-lock-påse.
  4. Ta ut köttklumpen ur zip-lock-påsen och lägg på en tillräcklig stor bit stanfolie.
  5. Häll över resterande innehåll från zip-lock-påse över köttklumpen.
  6. Ta en jävligt snygg bild och få 100 likes.
  7. Nyp ihop säcken (stanfoliet)
  8. Lyft över köttet till ett valfritt ugnskärl.
  9. Skicka in hela ekipaget i ugnen på 120 grader i fyra timmar eller mer.
  10. Ta ut köttet och dra isär det, kommer att gå lätt med hjälp av en gaffel.
  11. Häll den goda skyn över köttet och ställ fram på tacobordet.

 

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Pulled entrecote - vad är det annars?
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *