FågelPasta och PizzaRecept

Kycklingpasta, chilicremé fraiche och basilikasparris

Kycklingpasta

Kycklingpasta är väldigt gott och lätt att göra. Jag har valt kycklinglårfilé då den passar sig för längre tillagning och utan att bli torr. I kycklingdisken finns gott om alternativ nu för tiden, jag brukar kolla ursprung och pris. Om det är superbilligt så är det av en anledning oftast. Ibland är det såklart extrapris men ofta vittnar det om att kycklingen inte hade varken altan eller solstol att tillgå.

Kycklinglårfilén brukar jag rensa lite lätt från större fettbitar och eventuell broskbit som kan sitta kvar. Fettet som sitter på den ger annars god smak till din kycklingpasta. Använd en stor gryta när du lagar kycklingen och tänk på att massa annat gott ska få plats.

Flera god pastarätter finns på bloggen, till exempel med stora räkor och pesto. Eller varför inte testa smarriga rosmarinköttbullar med ostsås?

Pasta på väg ner i väl saltat vatten.
Pasta tortiglioni på väg ner i väl saltat vatten.

Det här behöver du till kycklingpasta:

  • Ca ett kilo kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 250 g champinjoner
  • 400 g rotselleri
  • 2 klyftor vitlök
  • En kruka basilika
  • En knippe grön sparris
  • 2 dl olivolja
  • Pasta, idag har jag valt tortiglioni
  • 5 dl cremé fraiche
  • 2 dl chili cremé fraiche (lätt)
  • 1 halv buljongtärning
  • 4 dl vatten
  • Smör och olja till stekning
  • 3 Nypor flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
  2. Stek kycklingen på medelvärme.
  3. Strimla rotselleri och ha ner i grytan.
  4. Skölj och rensa paprikan, skär i små bitar och tillsätt i grytan.
  5. Skölj svampen och skär i bitar, stek i separat stekpanna innan du har ner i grytan.
  6. Pressa ner en vitlöksklyfta.
  7. Häll ner cremé fraichen, båda sorterna och buljongen samt vatten.
  8. Salta och peppra.
  9. Nu kan grytan stå och puttra i ungefär 30-40 minuter. Känn med sticka om sellerin är mjuk.
  10. Ta fram en liten kastrull och fyll med saltat vatten.
  11. Skär sparrisen i bitar och ha ner i kastrullen.
  12. Koka sparrisen några minuter och häll sedan av i durkslag eller sil.
  13. Mixa basilika, olivolja, salt och en vitlöksklyfta med mixer stav.
  14. Blanda sparris och basilikaolja.
  15. Koka pastan enligt förpackningen.
  16. Lägg upp först pasta, sen kyckling och sist toppa med basilikasparris.

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Kycklingpasta med chilicremé fraiche och basilikasparris
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.