KöttRecept

Persiljejärpar med stekt delikatesspotatis

Persiljejärpar med delikatesspotatis

För några dagar sedan fick vi besök av vänner som istället för blomma hade med sig en stor bukett med persilja från sin trädgård. Mycket bra. Sånt gillar vi!

Persilja är inget som bara skall pryda din köttbullemacka! Det är ingen liten kvist som skall rensas bort. Tvärtom är persiljan ofta pricken över det berömda i:et. Persiljejärpar är ett sådant exempel! Det hör man nästan på namnet. Jag blandade i rejält med persilja i järparna och resten av buketten åkte in i frysen där den håller läääänge. Bara att ta fram vid behov.

Till dessa fantastiska persiljejärpar serverar vi idag stekt delikatesspotatis och en sås baserad på skyn från järparna.

Tack för persiljan Micke och Magdalena!

Ingredienser till persiljejärpar

Ingredienser till sås

  • 3dl grädde
  • 1 dsk (dessertked) lingon
  • Stekskyn från järparna
  • lite vatten
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör järparna så här

  1. Blanda  köttfärsen och den finhackade persiljan. Blanda i stor bunke så att persiljan fördelas jämt i köttfärsen. Man vill undvika kolonier av persilja.
  2. Forma till snygga avlånga järpar.
  3. Stek ca 2 minuter på varje sida på medelhög värme tills järparna har fått färg.
  4. Lyft över i en gryta och slå på ca 3 dl grädde och lite vatten.
  5. Jag valde att göra en traditionell gräddsås plus en dessertsked lingon.
  6. Eventuellt kan man tillsätta köttfond.
  7. Skvätt i sojan.
  8. Låt bubbla i ca 30 minuter eller längre.

Jag serverade detta med stekt delikatesspotatis och svartvinsbärsgele.

Persilja
Persilja är en viktig ingrediens. 🙂
Persiljejärpar i stekpanna
Persiljejärpar i stekpanna. Snart i mage.
Summering av recept
recipe image
Recept
Persiljejärpar med stekt delikatesspotatis
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

One comment

  1. Mycket smarrigt blev det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.