ReceptTillbehör

Friterad ost- och fänkål

Friterad ost

Vi lagade marinerad strutsfilé och ville ha många tillbehör till det. Det slutade med att fänkål, rödlök, bacon och två sorters ost hamnade i en puck som sedan panerades och friterades. Resultatet blev ett supergott tillbehör att ha till olika rätter.

Ingredienser till och baconpucken

  • 1 fänkål
  • Rapsolja
  • 1 Rödlök
  • 1/2 paket bacon
  • 1 knivsudd chiliflingor
  • Philadelphiaost
  • ca 2 dl riven ost (gärna en ost med mycket smak men det går bra med en Gouda också)

Gör baconpucken såhär

  1. Finhacka och stek rödlöken och lägg i en bunke.
  2. Ha i lite chilipulver av nåt slag.
  3. Skiva en halv fänkål och lägg i en ugnsform.
  4. Häll över lite olja.
  5. In i ugnen på 200 grader i 10 minuter per sida (vänd dom alltså efter 10 minuter).
  6. Ta ut och lägg på hushållspapper.
  7. Hacka och stek bacon och lägg baconet på hushållspapper.
  8. Hacka fänkålen när den torkat lite och blanda i rödlöksblandningen.
  9. Klicka i en och en halv matsked philadelphiaost.
  10. Blanda i baconen också.
  11. Riv osten och blanda i.
  12. Forma till medelstora puckar. (4 stycken)
  13. Lägg i frysen i 45 minuter.
  14. Stek i olja så att det blir som friterat.
  15. Njut.

 

Början till baconpuckarna.
Början till baconpuckarna.
Torka fänkål och bacon efter stekning.
Torka fänkål och bacon efter stekning.
Röra på rödlök, bacon, fänkål och lite chili.
Röra på rödlök, bacon, fänkål och lite chili.
Panera och stek. Och ät.
Panera och stek. Och ät.
Röran färdig att frysas och paneras.
Röran färdig att frysas och paneras.
Baconpuck
Som amerikanarna säger – “Awesome!”.
Summering av recept
recipe image
Recept
Friterad ost- och fänkålsdröm
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *