ÖvrigtRecept

Het korvgryta med potatis och örtyoghurt

Het korvgryta med örtyoghurt är min goda allt-i-ett gryta med färska kryddkorvar, inte chilistark men ändå lite hetta finns. Ett perfekt recept för dig som vill ha krångelfritt. Skär ner alla grönsaker och låt allt laga sig själv i grytan. Under tiden kan du känna doften av korvarnas kryddning och göra den kalla såsen.

Jag valde att steka min svamp tillsammans med korven lite först men man kan så klart bara fösa ner dom råa i grytan. Den svalkande yoghurten är ett bra komplement till het korvgryta. Dessutom har jag kryddat den med örter som finns i den del av korvarna, perfekta kombon.

Olika färska korvar till grytan.
Olika färska korvar till grytan.

Tänk på att inte överkoka potatisen, man vill inte ha mosig potatis. Om du är osäker så koka potatis i kastrull med vatten bredvid och tillsätt dom i slutet när grytan är klar. Mindre het? Gör då min goda mitt i veckangryta med korv. Grytan räcker till 6-8 personer gott och väl.

Det här behöver du till het korvgryta:

  • 2 röda paprikor
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 200 gram champinjoner
  • En broccoli
  • 3 burkar finkrossad tomat av god kvalitet, jag valde Mutti
  • En burk vatten i storlek krossad tomat
  • Drygt ett kilo fast potatis
  • 300 g lätt lufttorkad chorizo
  • 350g färsk salsiccia med vitlök, olja,och piri piri från la dispensa di nonna
  • 350g färsk salsiccia med fänkål från la dispensa di nonna
  • Smör till stekning
  • Mer hetta? tillsätt någon chili, sambal eller Erös Pista

Det här behöver du till yoghurtsås:

  • En hink med turkisk yoghurt 500 g
  • En kruka färska örter, jag hade basilika och lite koriander
  • 1 tsk örtsalt
Het korvgryta kokar ihop med grönsaker, färsk korv och finkrossad tomat
Het korvgryta kokar ihop med grönsaker, färsk korv och finkrossad tomat

Gör så här:

  1. Skiva upp alla korvar i önskad storlek, jag valde att skiva i cm tjocka skivor. Färsk korv krymper när man steker den.
  2. Stek korven i lite smör i väl tilltagen gryta.
  3. Skölj svampen och skär varje svamp i fyra delar och tillsätt i grytan.
  4. Hacka löken och stek med korv och svamp en liten stund.
  5. Häll ner alla 3 burkar med finkrossad tomat och en burk vatten.
  6. Skölj, dela och skär paprikan i lagom stora bitar och ha ner i grytan.
  7. Skölj broccolin och skär i bitar och lägg på ett fat så länge.
  8. Skala potatisen och tärna ner i en kastrull med vatten.
  9. Hacka örterna till yoghurtsåsen och blanda ihop med yoghurt och örtsalt.
  10. Tillsätt potatistärningarna och koka i 10 minuter.
  11. Tillsätt broccoli och och koka i 6 minuter till.
  12. Nu är grytan klar, lägg upp i djup tallrik och toppa med den kalla såsen.
Summering av recept
recipe image
Recept
Het korvgryta med potatis och örtyoghurt
Skapare
Publicerad
Totalt
Genomsnittsbetyg
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Tags:

2 comments

  1. Hej, jag tycker du tar fantastiskt fina vackra foton som jag blir inspirerad av. Tack

    1. Så trevligt! Tackar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.