Prat

Fotbolls-VM med snabba tilltugg och snittar

Sverige kvar i fotbolls-VM och har chans att gå vidare, wow. Till detta behövs det såklart öl och lite tilltugg. Öl finns det gott om för den som tänker ta VM in till sitt vardagsrum. Hörde nåt om att det tar slut på öl i Ryssland? Tur att man är hemma… (Pffhhh)

Det som man egentligen behöver är en stor portion med VM-stämning. Hjälp till med lite flaggor, Sverigehår och vikingahjälmar. Duka upp i god tid och dra igång rejält med ljud så du känner ”läktarstämning”.

Försnack kan tyckas obetydligt men för att den rätta stämningen ska infinna sig så dra på TV:n i god tid. Kanske behöver skärmen justeras? Kanske behövs någon högtalare vridas? Kanske kommer det någon rolig intervju med någon ölglad svensk? Allt för stämningen ska infinna sig!

Matcher, tider, lag och kanaler.

Att äta till fotbolls-VM

Öl och chips till fotbolls-VM är ju en klassiker. Jag drygar ut chipsskålen med lite andra små godsaker som kan tänkas passa som inte tar för lång tid.

Barnen har beställt quesadillas som man enkelt gör med ost, tortillabröd och till exempel kyckling. Köp färdiggrillad kyckling, philadelphiaost, cheddar eller mozarellaost och någon chili. Eventuellt lite finhackad paprika och lök. Stek på medelvärme i torr stekpanna och skär sedan upp i fina trekantiga slajsar.

Quesadillas längst upp till höger och härliga räksnittar söderut
Quesadillas längst upp till höger och härliga räksnittar söderut

Jag har beställt nåt med räkor och grönsaker. Färdigskalade räkor med färskost, rödlök och chiliflakes blandas snabbt ihop och kan serveras på kex eller chips. Hacka lök och räkor och blanda med osten och chiliflakes. Klicka upp på kex, chips eller på en grillad zucchiniskiva kanske?

Och så något för köttätaren behövs alltid. Snabbaste och enklaste? En god grillad korvbit och ostkub är lika gott nu som på 70-talet. Köp bra korv och stek slantar.(jag valde salsiccia med vitlök, persilja och timjan) Gör kuber av ost och paprika. Stick på tandpetare. Snabbare än så blir det inte i tilltuggsväg.

Korvsnittar på spett i mitten, skinksnittar överst och halloumisnittar närmast dig.
Korvsnittar på spett i mitten, skinksnittar överst och halloumisnittar närmast dig.

Små kex med lufttorkad skinka, lök och basilika är ett annat snabbt tips.

Håll tilltuggen ätvänliga i lagom stora munsbitar eller mumsbitar. Man ska kunna sluka tilltugget i en tugga. Man vill ju helst undvika att någon inte hinner svälja sitt tilltugg när det är dags att skrika JAAAAA!!!!

För andra tilltugg, bufféer som tar längre tid och är lite mer avancerade.

Grillad Halloumi är också enkelt att bara grilla på och sedan toppa med basilika och tomat. Skär upp osten i  lagom stora bitar. Skär tomat i mindre bitar och dekorera med färska basilikablad. Montera ihop skapelsen till små goda halloumisnittar.

Heja Sverige! Nu vinner vi fotbolls-VM 2018
Heja Sverige! Nu vinner vi fotbolls-VM 2018

Hur lång tid tar det här nu då, om man vill göra alla små snabba skapelser? Det tar en timme att göra alla snittar korvar och röror.

Snart avspark, hela Sverige!

 

 

Tags:

One comment

  1. Appreciate this post. Leet mme try it out. https://Vk.com/wall322385262_8635

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.