Prat

Tapsi by Zeina, vi testar härlig kyckling

Zeinas tapsi med kyckling såg vi och tänkte att det där ska vi testa! Såg ljuvligt gott ut på bild och innehåller massor med goda ting för både smaklökar och själ. Att göra efter andras recept tillhör ju inte vanligheterna här men ser man nåt gott så ska man prova.

Att göra efter någon annans instruktioner är ganska främmande och kan vara en utmaning. Jag vill ju gärna skruva till det på mitt sätt och det kan ibland ställa till så att man går händelserna i förväg i receptet. Den här gången bestämde jag mig för att följa till punkt och pricka. Dels för att se hur Zeinas instruktioner på tapsi är och för att utmana mig själv att göra något från A-Ö enligt lista.

Snyggt med zucchini som är randig, Skivad potatis och kyckling som gottar sig i marinad i bakgrunden.

7-kryddor

Två saker har jag ändrat på ändå och hoppas att det är väldigt likt tapsi a´la Zeina. I ingredienslistan står 7-kryddor. Det hade jag inte hemma men jag läste på vad det innehåller och gjorde en liknande bandning på kryddor från hemmaskåpet. Aubergine bytte jag ut mot zucchini.

Försteker zucchini i lite olivolja, mums!
Zeinas Tapsi med kyckling
Snart ska den här härligheten in i ugnen. Vacker som en tavla med alla goda grönsaker.

Summerar med att säga att resultatet blev väldigt gott! Massor med smaker. Mätt som bara den blev jag också! Det bästa av allt är en sån där stor form räcker till flera hungriga gamar eller som i mitt fall, matlåda idag, yes! Antar att smakerna satt sig än mer idag och att det kommer att bli lika gott till lunch eller dubbelt så gott.

Till sist

Något som också är trevligt är att man lätt kan förbereda allt detta innan. Det sköter sig i princip sig självt i ugnen. Viktigt dock att man följer receptet med att efter 30 min lägga över folie så att rätten får gotta i ugnen utan att brännas.

Sugen på mer kycklingrätter? Finns flera bra recept på det här på bloggen med kyckling i ugn.

Tags:

2 comments

  1. Lägger man i kyckling och potatis på en gång?

    1. Receptet kan du följa om du klickar på länken Zeinas tapsi i början av texten. Efter att du lagt kyckling i marinaden så ska den rå ner i samma form som allt annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.