Köttfärslimpa är en tacksam rätt som man kan äta både till vardags och till fest. Söndagsmiddag med kokta rotsaker och en grönsallad är riktigt gott och lätt att göra. En god svartvinbärsgelé tillför denna klassiker pricken över i:et eller om du kanske föredrar lingonsylt?
När man väl preparerat limpan och klätt den med bacon i ett snyggt mönster så sköter den sig i princip själv i ugnen. Under tiden den lagas kan man passa på att umgås med gäster och familj och titta till köttfärslimpan lite då och då, eventuellt ösa den lite med den goda köttsaft som hamnar i botten på formen.
Med den goda skyn som köttfärslimpan ger i från sig har du en bra grund till riktig god sås!
Vill man så kan man efter en stund slå på lite vatten, grädde, soja och kanske till och med lite rött vin för god sås. Med den goda skyn som köttfärslimpan ger i från sig har du en bra grund till riktig god sås! En klick med gelé i såsen är också väldigt gott. Man kan också fylla köttfärslimpan med lite finhackad och stekt svamp och lök eller något annat som man föredrar. Om man inte vill ha sås så passar det utmärkt med ett hemgjort persiljesmör.
Jag täckte också min köttfärslimpa med ett snyggt mönster av bacon som inte bara är trevligt för ögat utan också ger en extra god smak. Den här gången blev det potatis till men man kan också ha till exempel hasselbackspotatis eller ett gott potatismos.
Ingredienser tilll köttfärslimpa:
- Köttfärsbloggens grundrecept med 800 gram färs
- 250 gram bacon
Gör så här:
- Gör färsen enligt grundreceptet
- Smörj en ugnsform med lite smör.
- Forma köttfärslimpan till önskat utseende. Jag valde limpform.
- Täck limpan med god bacon. Till mitt recept går det åt 2 paket, 125 gram styck.
- Sätt limpan i ugnen på 175 – 200 grader i ca 45 – 50 minuter.
- Servera med god potatis och gelé.
Köttfärslimpan var jättegod och mycket uppskattad av mannen i huset. Enkelt och smakrikt!
Har alltid misslyckats med köttfärslimpa . Men inte efter jag gjorde efter detta recept.
Dok hade jag inge bacon hemma eller grädde . Ersätte grädde med cream frech.
Men det blev så gott endå:))).
Satt bara 4 poäng av 5 möjliga då jag inte kunde följa receptet till punkt å pricka . Det blev gott enda vad hade det då blivit om jag gjort som det stod
Har alltid misslyckats med köttfärslimpa . Men inte efter jag gjorde efter detta recept.
Dok hade jag inge bacon hemma eller grädde . Ersätte grädde med cream frech.
Men det blev så gott endå:))).
Satt bara 4 poäng av 5 möjliga då jag inte kunde följa receptet till punkt å pricka . Det blev gott enda vad hade det då blivit om jag gjort som det stod
Åh vad jag blir hungrig när jag ser din köttfärslimpa! Måste prova receptet snarast! Just köttfärs är en så perfekt ingrediens som kan varieras i det oändliga. Ser fram mot att prova många av dina recept.