Ibland vill man göra det enkelt för sig. Att blanda ihop en snabb marinad och låta drumsticks marinera en stund och sen lägga allt på en plåt och in i ugnen är väldigt enkelt. Sen att det dessutom är väldigt gott gör ju inte saken sämre.
Just för tillfället så innefattas familjen av några grönsakshatare. Grönsakshatarna vill bara ha grönsaker som inte är kokta lagade eller grillade. Grönsakerna ska vara råa. Av erfarenhet så vet jag (då jag har 2 stycken barn i väldigt olika ålder) att detta kommer att gå över, tack och lov!
Hemma hos mig brukar drumsticks ingå i så kallad plockbuffé.
Vill man smuggla in grönsaker i grönsakshatarna ändå så är ett tips att riva till exenpel morötter och lök fint. Sen är det bara att smuggla in i köttbullar, grytor med mera. Eftersom näringen inte går att se med blotta ögat äter de flesta grönsakshatare då.
Om man gillar grönsaker kan man i detta fall servera dem till de saftiga drumsticksen istället. Hemma hos mig brukar drumsticks ingå i så kallad plockbuffé. I receptet finns det naturligtvis utrymme för fler kryddor eller varför inte använda färsk vitlök? Vill man inte äta plock så servera med grillade grönsaker och tzatziki
På bloggen hittar man också ett recept på en upphottad variant på tzatziki med äpple och curry.
Ingredienser till drumsticks i ugn
- 1 paket kycklingben (nästan ett kilo)
- 1 dl BBQ sås (Vi hade nåt som heter Bulls-Eye)
- 4 msk Kinesisk soja
- 1 tsk paprikapulver
- Vitlökspulver
Gör drumsticks i ugn såhär
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda BBQ-såsen med sojan och paprikapulver och vitlökspulver. Annan passande krydda? chili eller nån ört?
- Använd en zip-lockpåse eller en bunke och blanda sticks och sås
- Ta fram en ugnsplåt smöra den
- Placera ut drumsticksen med skinnet uppåt.
- Skjuts in i ugnen på 200 grader i typ 25 – 30 minuter.
- Servera med t.ex. ris sallad eller grillade grönsaker eller bara tzatziki eller bea eller …..