Pasta och PizzaRecept

Pizza med lufttorkad skinka och ruccola

Pizza med lufttorkad skinka

Pizza är jättegott och enkelt att göra själv. Att göra sin egen deg till pizza är verkligen löjligt enkelt och den blir både frasig och god. Det som kan vara lite problematiskt är själva kavlandet och det slipper man ju ändå inte ifrån. Att tänka på är att göra degen i tid då den ska jäsa i kylen i 3 timmar. Sen är det i princip bara att kavla ut och bombardera med favorittopping. Alltså allt gott man tycker passar, inte banan och ananas det är inte gott. I vissa länder är det till och med förbjudet.

Ingredienser till pizza

  • Vetemjöl av god kvalitet
  • 10 gram jäst, japp det stämmer
  • 300 ml kallt vatten (eller 3 dl)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt

 

  • Mutti Pizza Sauce (Blanda finkrossad tomat salt peppar oregano och tomatpuré,
  • Flatrökt skinka
  • Lufttorkad skinka
  • Ruccola
  • Mozzarellaost
  • 3 stora champinjoner
  • Chorizo
  • Oregano
  • Eventuellt tunna skivor färsk tomat, mogna och röda.

 

Gör pizza så här

  1. Smula jästen i en bunke och blanda i vatten och olivolja. Rör runt lite så att jästen smälter.
  2. Blanda i mjöl och jobba med degen så att den är ganska lös och småkladdig.
  3. Låt jäsa i kylskåpet i tre timmar.
  4. Häll upp ett glas med favoritdricka och ta det lite lugnt ett tag (tre timmar).
  5. Dra igång ugnen på 225-250 grader eller mer, det ska vara ordentligt hett.
  6. Gör färdigt tomatsåsen.
  7. När degen är färdigjäst så ska den knådas till lite på mjölat bakbord.
  8. Dela den i två lika stora bitar.
  9. Kavla ut på bakplåtspapper. Kan vara lite krångligt. Ropa efter nån som kan hålla i bakplåtspappret.
  10. Bre ut ett jämt lager med såsen på din utkavlade deg.
  11. Strössla ett rikligt lager med riven mozzarellaost över pizzan så att det täcker.
  12. De ingredienser som ska vara i ugnen är det nu dags för. Champinjoner i skivor, rökt skinka, och chorizo.
  13. Glöm inte oreganon på toppen.
  14. In i ugnen i  ca 15-20 minuter.
  15. När pizzan är klar, ost ska bubbla rejält och kanterna ska vara frasiga och fina.
  16. Ha på lufttorkad skinka och ruccola.
  17. Jag hade också basilikaolja på min pizza, mixa basilika lite olivolja, rapsolja och vitlök.
  18. Servera och njut!

 

Pizzadeg in the making
Pizzadeg in the making
Bra tomatsås, grunden till en lyckad pizza.
Bra tomatsås, grunden till en lyckad pizza.
Smeta på lite tomatsås
Smeta på lite tomatsås
Snåla inte med mozzarellan.
Snåla inte med mozzarellan.
Mer mozzarella!
Mer mozzarella!
Pizza med lufttorkad skinka
Ååååhh…
pizza med luftorkad skinka
Underbart!

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Pizza med lufttorkad skinka och ruccola
Skapare
Publicerad
Förberedelser
Tillagning
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *