Göra köttfond? Ja, det är enkelt! Så är det. Denna blev väldigt god men kan varieras efter smak och tycke. Det man egentligen behöver som grund är ett gäng köttben, sen kan man hälla ner kryddor, öl, vin, grönsaker eller annat som man känner. Det kan till exempel vara rotsaker och lökar. Ju längre man reducerar desto mer koncentrerad blir smaken. Inte ha bråttom alltså.
Sen är det bara att köpa ispåsar och fylla dom med fonden. När man sen ska mecka ihop en gryta så är det bara att pluppa i tärningarna ur ispåsen.
Ingredienser till köttfond
- 1 flaska porter
- 1 liter vatten
- Chili
- Kanel
- Salt
- ”Turkisk köttbullekrydda”, en krydda köpt i Istanbul. Vi kallar den helt enkelt för köttbullekrydda.
- Cayennepeppar
- Ca 1 kg Revbensspjäll
Gör köttfond så här
- Förpassa allt i en kastrull
- Låt koka i 20 minuter eller längre. Kan inte bli enklare.
Summering av recept

Recept
Köttfond enligt Stina
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad
Totalt