Potatis är gott i alla former. Krispig så kallad rondellpotatis är jättegott! Vad är då det? Det är helt enkelt potatis som blivit slantad. Vi började kalla det för rondellpotatis spontant efter att blivit serverade såna på lokala grekiska restaurangen. Vet inte om det är grekiskt eller inte. 🙂
I barns värld är pommes det bästa som kan lagas. Rondellpotatis var svaret.
Fler och fler plockar bort potatis från tallriksmodellen och det står jag oförstående till? Själv tror jag inte på några slags matförbud, tids nog vill man ha eller tar för sig av den förbjudna maten ändå och varför inte? Mycket bättre att ta mindre portioner bara. Så går det bra.
När sonen härom dagen ropade: Vad blir det för mat?? Det luktar pommes! I barns värld är pommes det bästa som kan lagas. Rondellpotatis var svaret.
Dom åt rondellpotatis och krigade om de sista skivorna.
Det enkla vinnande konceptet, receptet alltså:
- Potatis. Jag hade Smått och Gott Delikatesspotatis
- Salt, oregano
- Olivolja
Gör så här:
- Skiva önskad mängd Delikatesspotatis i 0,5-1 cm tjocka skivor.
- Ringla olivolja på en plåt och pensla ut.
- Lägg ut potatisskivorna en och en.
- Krydda med salt och oregano.
- Ringla över olivolja på potatisskivorna.
- ”Fritera” i ugnen på ca 200-225 grader.
- Vänd en och en efter ca 10-15 minuter.
- Skynda dig att ta innan barnen tar allt!