Prat

Dags för melodifestivalen 2015 a.k.a. #mello2015

Löjsrom och gräslök

Då var det återigen dags för programserien som älskas och hatas. Och älskas att hatas. Aldrig i något sammanhang finns det något som engagerar så som melodifestivalen. Inte ens valet.

Det finns dom som tillbringar nästkommande lördagskvällar med att på olika sociala medier tala om hur mycket dom ogillar detta och hur det kan få ta så stor plats i TV-rutan och media? En gissning är att det är ett antal miljoner tittare som gillar melodifestivalen? Sen finns det den typen av människor som går ”all in” med röstning, chips och tävling för hela familjen.

Själv tillhör jag troligen mer sistnämnda gruppen. Jag gillar melodifestivalen. Det är ju trots allt lite kul att se alla skandaler, felsägningar, utstyrslar och urdåliga eller bra låtar. Att se humorn i något som man anser vara värdelöst. Dessutom är alla tillsammans och man kan prata i och efter låtarna. Det gör liksom inget, de spelas ju ändå flera gånger  under programmets gång.

Och till den här uppståndelsen behöver man självklart nåt gott att vräka i sig. Det här passar bra till att ha före melodifestivalen börjar eller under mellokvällens fortgång. Det blir enkelt att fylla sin assiett med sina favoritsnittar och sjunka ner i soffan och höja volymen.

Vad finns då på alla bilder?

  • Knyten av lufttorkad skinka med lite pepparost och rödlök.
  • Stekt bröd med ost och skinka som är skuren i lagom bitar.
  • Tjocka skivor av delikatesspotatis i rapsolja och flingsalt stekt i ugn i många varianter. En variant toppad med röra av lax, rödlök, lime. En annan variant toppad med färskost, handskalade räkor och löjrom.  En tredje variant med färskost, ruccola och lufttorkad skinka toppad med finhackad rödlök. Man kan alltid toppa med lite gräslök och rödlök som pricken  över i:et. Det blir liksom fulländat.
  • Sen har vi smörstekt vitt bröd med pepparost, lufttorkad skinka. och en variant med röra av avokado, ägg, lime, rödlök.
  • Man hittar också pilgrimsmusslor med handskalade räkor och löjrom.
  • Vidare finner man Finn Crisp med naturell färskost toppad med röra av hackade Romantica-tomater, persilja och rödlök. En variant på det är med färskost och handskalade räkor, löjrom och rödlök och gräslök.Så mecka till en buffé med massa gott, vispa till dippen, ös upp snacksen och spola upp drickat för NU KÖR VI!

 

 

En skog av plockmat.
En skog av plockmat.
Hela plockbordet
Hela plockbordet, kan också rekommendera vinet ”Kung Fu Girl”.
Stekt bröd med ost och skinka
Stekt bröd med ost och skinka.
Stekta mackor
Finn Crips med färskost och tomatröra.
Stekta mackor
Stekta mackor med bland annat avokado, lufttorkad skinka.
Stekta mackor
Stekta mackor som skivas till hanterliga bitar.
Massor av gott!
Massor av gott!
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.