Prat

Test av Sansaire Sous Vide

Sanaire - Sous Vide

Efter att ha hört lite olika om detta matlagningstillvägagångssätt så ser jag nu att att jag förmodligen slagit längdrekordet på ett ord? Nåväl, köttfärsbloggen bestämde sig för att testa den här mackapären. Mackapären kallas även för Sous Vide. För att göra testet rättvisa så prövade jag att tillaga följande råvaror: Entrecote, fläskfilé och torsk.

Det första vi gör är att googla vårt låneobjekt för att veta hur man gör. Det andra vi gör är att plocka undan alla kastruller. Här behövs stora plastbunkar, hinkar eller barnens leklåda. Här är det stora kärl, vatten och ett exakt temperaturtagande. Grejen med Sous Vide är att tillaga nåt till exakt den temperatur som man vill ha. Sous Vide-maskinen värmer upp råvaran till den angivna temperaturen och så behåller den just den tempen.

Så vad säger vi då om resultatet?

Torsken blev helt klart överlagad enligt mina mått mätta MEN det är dock inte sous vides fel utan helt enkelt mitt eget då jag misstolkat temperaturen på just den. Fläskfilén och entrecoten blev perfekt tillagade. Det som från början såg ut som kokt kött i treliterspåse fick efter en snabb touch i stekpannan lite yta och köttets mörhet går inte att klaga på. Dock måste jag säga att entrecoten vinner testet smakmässig. Detta va ju trots allt premiäromgången och sous vide får godkänt för sitt jobb. Den får köttet att bli perfekt men resten av processen är ändå upp till en själv att påverka. Kryddor och annat tillsattes inte förrän efteråt i vårat test, men under ätandets gång kom massor av idéer om vad man kan göra och preppa treliterspåsen med. Kryddor, örter, oljor och annat smarrigt som gottar med i en timme i påsen. Nästa gång ska sous vide få en tjockare köttbit att jobba med som får mysa med kryddor och annat i påsen.

 

Tillbehör. Broccoli och rödbetor.
Tillbehör. Broccoli och rödbetor.
sous-vide-packning
Tre treliterspåsar med mat.

 

Fläskfile tillagat i Sous Vide.
Fläskfile tillagat i Sous Vide.
Biff tillagat i Sous Vide
Entrecote tillagat i Sous Vide.
Torsk tillagat med en Sous Vide.
Torsk tillagat med en Sous Vide.

 

 

Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.