Prat

Oktoberfest – jätteseriöst öltest

Öl Oktoberfest

Dags för årets Oktoberfest eller dricka-så-mycketöl-som-möjligt-festival. Eftersom man inte kan vara på plats på grund av orsaker så får man passa på och smaka på några oktoberfestöl på hemmafronten istället. Startfältet består av fyra brygder. Vinnaren, efter en hård kamp, blev till slut St Eriks öl. Den var riktigt god och en värdig vinnare.

Grebbestad Oktoberfest

Etiketten på baksidan säger att man skall ta på sig sina lederhosen och uppleva. Mina lederhosen är i tvätten så jag får uppleva den utan dom. Brygden har en angenäm färg som gör att man inte vill vänta med smakandet. Smaken är en typiskt pannkaksöl. Pannakakor och en kall öl på stranden.  Det är en bra kombo. Det vet ju alla. Man skulle nog kunna hinka ett gäng såna här på en oktoberfest. Med eller utan lederhosen. Helst med kanske?

Grebbestad Oktoberfest
Grebbestad Oktoberfest

Samuel Adams – Octoberfest 

Samuel brukar leverera vad gäller diverse öl. Denna variant funkade väldigt bra med mat. Utan var den lite sådär. Lite tråkig liksom. Smaklökarna gjorde inte frivolter direkt. Smådiggade mest. Men den var rätt snygg i glaset. Så ställer man till med en oktoberfest hemma där mat är inblandat så rekommenderas Samuel Adams oktoberfestöl varmt.

Samuel Adams Oktoberfest
Samuel Adams Oktoberfest

St Eriks Oktoberfestöl

En ekologisk variant. Det betyder att den blir lite grumlig i glaset. Det gör inget. Drar man in en näsfull så kan man ana lite citrustoner. Det är alltid bra i min värld.

Smaken var frisk och fräsch. Riktigt god faktisk. Kan funka bra som törstsläckare. Den var liksom god och lättdrucken. Besöker gärna en oktoberfest där St Eriks finns på menyn. Eller vad som helst där den finns på menyn.

St Eriks Oktoberfest
St Eriks Oktoberfest

 

Lakefront Brewery – Oktoberfest lager

Nej. Och åter nej. Inte gott helt enkelt. Smakar lite som en tysk fulöl. Undvik. Kan nämnas dock att till mat funkade den lite bättre men vem fan äter på en oktoberfest ens? Slutsats; välj nåt annat, det finns gott om andra sorter.

Lakefront Brewery Oktoberfest
Lakefront Brewery Oktoberfest

 

Avslutar med denna klassiska trummis. Varsågod. 🙂

 

 

Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.