StinaDet är måndag och det betyder köttfärssås!” Barnen vet. Det är alltid köttfärssås på måndagar. Samma mat varje måndag men ändå så olika. Olika köttfärssås.

En uppdatering som Stina skrev på Facebook för länge sen :

”Idag är det måndag och det blir nån slags köttfärs. Jag tror att jag ska släppa en bok som heter så!”

Nu blev det dock en blogg. En köttfärsblogg. Men också mycket mer än så och drivs av Stina och Aki. 

Idén startade i en liten lägenhet med ett litet kök med omodern utrustning. Så länge diskmaskinen fylldes med disk kunde man inte öppna kylen och om ugnsluckan var öppen kunde man inte gå in i köket. Ett litet kök… med en trägaffel, ett rivjärn och en massa köttfärsideér! 

Men vilka är ni?

Stina: Jag heter Stina och gillar att freestyla i köket. Ogillar att följa recept. Avskyr halvfabrikat, älskar äkta vara och grönsaker som är i säsong. Sitter för tillfället i repan på ett lasarett.

Aki: Jag heter Aki är tekniknörd och glad amatör med kameran. Gör lite gästspel i köket ibland men för det mesta gör jag som jag blir tillsagd. På dagarna jobbar bygger jag e-handel.

Har ni frågor eller vill bara säga hej så finns vi på stina@kottfarsbloggen.se och aki@kottfarsbloggen.se.

Vad är då köttfärsbloggen?

Syftet med bloggen är dels att få andra att upptäcka att köttfärs är mycket mer än köttfärssås på burk och inspireras till att våga blanda ihop saker till supergoda rätter. Köttfärsrätterna blandas med gästrätter, tester, recensioner, guider och en nypa livsåskådning.

Alla recept på bloggen skapas under tiden som dom lagas. Bilderna som finns till recepten fotograferas ”live” under tillagning. Efter provsmakning avgörs ifall receptet platsar på bloggen eller om den åker tillbaka till ritbordet.

Köttfärsbloggen gillar att använda riktiga råvaror så mycket som möjligt och ogillar menlösa tillsatsämnen. Det tar inte speciellt mycket längre tid att rulla köttbullarna själv jämfört med att köpa färdiga med tveksamt innehåll. Det blir dock mycket godare. Bloggen ser Mats-Eric Nilsson, som är en av grundarna till Äkta Vara, som lite av en hjälte och förebild.

Vem gör vad på bloggen?

Stina: Det är jag som rör i grytorna och tar fram alla smarriga recept.

Aki: Jag försöker ta bilder som gör maträtterna rättvisa och roddar med diverse teknisk mumbojumbo. 

Vad hittar man alltid i köttfärsbloggens kök?

Det som man inte kan klara sig utan är en rejäl gjutjärnspanna, ett rivjärn och såklart en köttfärsgaffel.

Har ni några favoriträtter?

Aki: Panerad schnitzel såklart. Med stekt persiljapotatis. Det är himmelriket.

Stina: RÄKOR! Och räkor.

Biff av köttfärs? Det går bra. :)
Biff av köttfärs? Det går bra. 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.