Prat

Alla hjärtans dag och vänliga veckan är här

Alla Hjärtans dag och vänliga veckan.

”Vänliga veckan”, ”alla hjärtans dag” eller ”kärleksdagen” eller ”ge en bibliotekarie en kram-dagen”. Dom har många namn dessa dagar som förespråkar att man ska ta hand om varandra, ta hand om kärleken, ta för guds skull extra mycket hand om en bibliotekarie på en speciell dag! Ganska många anser att detta är dagar som endast är till för att gynna handeln, ett kommersiellt jävla jippo som en väninnas man kallar det. Måste då allt vara svart eller vitt?? Måste vi ha dagar då vi ska tänka: Ja just ja, jag måste komma ihåg att älska alla jag älskar idag. Precis idag, imorgon är det över, då är det som vanligt igen. Lugn och ro. Kan bara tänka på mig då, 364 dagars ego och en dag för alla andra. Handla den dära sladdriga plastasken med gelehjärtan för husfridens skull.

Jag förespråkar en annan linje. Klart att man ska uppmärksamma varandra, men det är väl trevligt om man kan välja dag själv? Är det inte roligare om frun eller mannen kommer med nåt extra en vanlig tisdag utan anledning? Skulle du inte bli lite mer glad, överraskad och tycka att här är det faktiskt någon som har tänkt extra på mig? Någon som gjort sig besväret att överraska en dag som inte förekommer i media, skyltfönster och appar.

Vänliga veckan. Ja… vad säger man? Ska man behöva skärpa sig och vara extra vänlig en vecka om året? Jag hade egentligen tänkt skälla ut dig efter noter nu Larry, men eftersom det är vänliga veckan så säger jag: Låt gå för den här gången. Haha! Det är ju ett skämt! Att släppa före någon ica-kön eftersom jag har ett varuberg och tonåringen har ett en wienerbröd i en papperspåse, bara för att det är vänliga veckan? Annars hade han snällt fått stå och vänta på sin tur. Bara på vänliga veckan bjuder jag på den köplatsen.

Nu sitter jag i ett runt hotellrum med ett glas rött och funderar på hur jag ska knyta ihop den här säcken så att säga. Det enkla svaret är väl egentligen att, ta hand om varandra krama varandra och bry er om varandra så ofta det går och skapa din egen alla hjärtans dag om det nödvändigtvis måste vara en speciell dag. Kanske väljer du söndagen den 19e juli i år? (Vilken slump.)  Alla vill iallafall bli omtyckta överraskade och oförtjänt älskade extra mycket någon dag på året.

KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.