Prat

Veckan som har gått med melloavslut.

Veckan har blandats ganska ordentligt med olika ämnen i nyhetsflödet. Olika programledare som slutar på tv4 till terrorhandlingarna på Drottninggatan. Verkligen kusligt att någon sitter och smider sådana otäckheter hemma på kammaren.

Dessutom har IKEAs fader, grundare, Smålands egen möbelkung lämnat jordelivet för nya inredningsuppdrag.

På hemmaplan, alltså hemma hos mig i mitt radhus, på min gata har det också hänt grejer den här veckan till motsats mot dessa nyheter. Nyheter som för mig är väldigt roliga och smått fantastiska. Bloggen har fått sitt nya utseende och sitt nya namn. Som tonåringen sa: ”Ser fett proffsigt ut”.

Jag tror att jag har slagit rekord i antal to-do på mitt senaste recept på rosmarinköttbullar. MEN jag vill att det ska vara tydligt och att alla ska kunna laga mina recept. Det är också så kul att skapa i köket och det är liksom aldrig nog.

Det är nästan så att någon får ta tag i mina händer och skaka tills jag släpper sleven och bunken. Påpekar så här i efterhand att det finns 4 tillbehör kvar i kylen som jag tyckte skulle varit med i receptet.

Bloggen har fått sitt nya utseende och sitt nya namn. Som tonåringen sa: ”Ser fett proffsigt ut”.

Känner mig lite som en tokig konstnär i köket när jag lagar. Skapar och skapar och har inte tid med kritik och åsikter. Det tar jag däremot tacksamt emot efteråt. När det är dags att provsmaka någonstans längs vägen eller äta det färdiga resultatet. Då finns både ödmjukhet och lyhördhet.

Henric von Zweigbergk
Henric von Zweigbergk

Nu stundar helgen och jag tror att samtliga i min familj tycker att det ska bli väldigt skönt. Dessutom börjar ju mello. Det är ju så himla underhållande! Årstiden som förr va en lång väntan på vår är nu en otroligt kul tid. Omröstningar, skandaler och en och annan troschock. Kommer Edward Blom sjunga om ost? kommer Robert Gustafsson ramla eller kommer programledarna att vara usla?

Vem tar förresten över om Henric von Zweigbergk blir sjuk?? Alltså dom kunde ju inte vara utan varken honom eller Krister Björkman på Eurovision förra året. Det blir som Tony Irving skulle säga: ka ta stååf.

Maten då? Här har den en central del inför varje mellotillfälle och alla får säga sitt. Det blir en blandning av snittar, buffé, plock, chips och glass. God dryck finns också naturligtvis.

Till finalen den 10:e mars kommer ett inlägg med recept och idéer för din bästa finalupplevelse. jag lovar att lägga upp inlägget i god tid så att du hinner handla och laga gott.

Snittar
Snittar, bra mellomat

Trevlig mat och prathelg

Stina Karlsson

Tags:

2 comments

  1. Trevlig läsning på väg i snöoväder mot Gnesta. Ser fram emot recept på snittar etc

    1. Ja det är ju kul med lite nya idéer som man kan blanda med sina egna favoriter till buffébordet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.