Prat

Santa Maria vs Indian Spices test av kryddmix

Santa Maria, Indian Spices kryddmix

När det vankas fredagsmys så kräver barnen ibland (läs:alltid) att det skall finnas köttfärs kryddad med Santa Marias kryddmix till tacos . Dom vuxna kanske inte alltid är så förtjusta i det. Nu finns det lite andra varianter i hyllan att testa. Frågan är om det är nån skillnad eller om det är bättre smak i nån. Vad säger barnen, den viktigaste målgruppen?

Vi gör ett litet ”Pepsi-test”. Vi lägger köttfärserna som vi kryddat med de 2 olika påsarna med kryddmix bredvid varandra i varsin skål. Panelen får först smaka utan att veta vilken som är vilken. Tonåringen känner omgående igen den vanliga Santa Marian och ger den tummen upp. Indian smakar tydligen konstigt och ”lite svett”? Antar att allt som inte är den vanliga är konstigt. Den lite äldre målgruppen (20+) tyckte att smaken höll i sig längre med Indian men  överlag var det rätt lika och det skulle inte spela större roll på en taco med alla tillbehör.

Seniorerna i sammanhanget det vill säga vi, tycker dock helt annorlunda. Indian Spice kryddmix både doftar och och smakar genuinare. Det vi kunde vara överens om är att Santa Marias påsblandning går inte att missta sig på. Det är med samma säkerhet som när man känner en 15 sekudner lång fisdoft i köket så vet alla att någon öppnat en förpackning med mamma scans köttbullar. Dom köttbullarna kommer dock inte in hemma hos oss, Panelen från 10 år och uppåt är också rörande överens om att den åsikten! Köttbullar rullar man av köttfärs, hemma.

Kontentan är att barnen vägrar ge upp Santa Maria och dess märkliga kombo av druvsocker och spiskummin. Det blir till att göra olika varianter i fortsättningen också. Vi har dock frångått det mesta i påsväg och nu mera när det är tacofredag så brukar jag marinera kött på olika vis och servera till oss som inte vill ha tacofärs.

Köttfärs med Indian Spices tacomix.
Köttfärs med Indian Spices tacomix.

 

 

Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.