kladdkaka va det dags för nu!
I dessertkategorin plockar jag ut små godbitar som blivit mina favoriter. Annars är ju inte bakning min bästa gren. Jag har ju mina paradnummer men annars är det inte mycket till konditor utav mig.
För ett tag sen var jag på kräftskiva. På festen kom en blandad skara människor, från bebisar till skäggiga gubbar. Ungdomsgänget höll sig på sin kant, det vill säga i ett annat rum på en annan våning. Ungdomar som ofta uppfattas som kortfattade, motsträviga och märkliga individer. Här bevisas dock motsatsen.
Efter kräftorna så passar det med en riktigt stabbig kaka. Värdinnan berättar då att tidigare under dagen hade en kompis till familjens barn frågat följande:
– Skulle ni ha gäster idag?
– Ja, stämmer.
– Kan jag få baka en kladdkaka till dom då?
– Javisst!
Vilken härlig fråga. FÅR jag baka en dessert som du bjuder på. 🙂
Eftersom det är kladdkakans dag idag (kanske inte när du läser detta) så kändes det helt naturligt att jaga efter Madickens goda kakrecept, så här är den! Vilken toppenkaka från en toppentjej!
PS. Jag fick hänga med ungdomarna i en kvart i deras rum och snacka skit också. DS.
Ingredienser
- 150 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- Ströbröd
- Grädde till servering
Gör så här
- Ta fram en kakform och smöra och bröa den.
- Ta fram en bunke och elvisp.
- Vispa äggen och sockret poröst.
- Smält smöret i en kastrull.
- Stäng av spisen och låt smöret svalna.
- Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker i bunken.
- Blanda och rör ner smöret.
- Häll ner smeten i kakformen och skrapa ur det sista ur bunken med slickepott.
- Grädda i ugnen i 15- 20 minuter på 175 grader.
- Den ska vara lite lös fortfarande när den tas ut.
- Låt vila och svalna.
- Under tiden, vispa grädde fluffigt.
- Njut.

