Matpriserna
Matpriserna blir inte billigare. Mest dyrare och dyrare. Och dom kommer nog att fortsätta stiga ett tag till innan det blir billigare. Då är det extra aktuellt att ibland göra lite billiga storkok. Eller så ”billigt” som det nu kan bli. Då är en korvgryta perfekt för det ändamålet.
En korvgryta kan man fylla med massa nyttigheter och är också gott. Om man gillar styrka så passar det bra att tillföra sin egen favoritstyrka. Det är enkelt att göra och om man är två så går hackandet snabbt också. Man kommer också få matlådor för resten av veckan.
Om man har lite mer tid så kan man ta den här korvgrytan istället eller den här med örtyougurth och hetta.
Ingredienser för korvgryta
- Smör (till stekning)
- 1 pkt Falukorv
- 3 morötter
- 6 potatisar
- 150 g rotselleri
- 2 gula lökar
- 2 burkar Mutti tomatsås
- En skvätt rödvin
Gör korvgryta så här
- Ta fram den största grytan du har
- Grovhacka den gula löken
- Skär falukorven i ”lagom” bitar för en gryta.
- Fräs på korven lite tillsammans med löken, salta och peppra lite
- Häll i burkarna med tomatsåsen, jag kryddar med lite paprikapulver också. Typ tre rejäla nypor.
- Skala och hacka morötter, potatis och rotselleri och släng i grytan. Man kan behöva fylla på med lite vatten här Man vill att allt ska vara i princip täckt.
- Ha i skvätten med rödvin. Kanske tre matskedar eller ett rejält tryck på biben.
- Hittade en liten överbliven bit röd paprika som också fick åka i.
- Jag gillar att ha i lite hetta också. Det kan vara i nån valfri form. Jag har i lite chilikrydda och lite av en stark paprika-paste.
- Nu ska det få bubbla en stund. Till alla ingredienserna är genomkörda.
- Smaka av och servera