ÖvrigtPrat

Inte varma mackor

Varma mackor är ju nåt man gjort sen barnsben och är nästan lite av en guilty pleasure. Man kan dock enkelt höja upp mackan ett par pinhål genom att göra den dubbelt så stor det vill säga man gör toast av det. Skit i ugnen och ta fram en stekpanna istället. Det är ju trots allt osten man mest vill åt. Genom att göra toast kommer osten hoppa över att bli en skorpa och förpackas mjuk och härlig mellan 2 rostisar. MUMS

Ingredienser

För att det ska bli riktigt bra så behövs först och främst ett bra rostbröd. Köp inte nån ”Jätteraskens” eller vad det heter. Det är skräp helt enkelt. Då menar jag att den funkar helt enekelt inte att steka. Mackan är för tät och beter sig gummiaktigt efter stekning, Här vill man ju ha krisp! Ta till exempel det som heter ”Rosta”. Det är ett bra och fuffigt rostbröd. Man behöver också bre på smör och samma sak gäller här. Ta inte nån Bords-Eve eller Lätt och Lagom eller nåt annat konstigt.. Här behövs ett rejält smöt. Bregott är en vinnare. Därefter kommer vi till osten och ovanstående gäller här också. Det vill säga ta inte nån bantarost, hur många skivor du än lägger på så kommer det inte motsvara dom förväntingar som du har på detta. Snåla icke. Som avslutning så ska det också vara en god skinka. Vi vill även här ha nåt med mycket smak. Glöm Perssons Tunna Skivor. Ta istället nåt som heter nåt i stil med ”extra rökigt”, basturökt.

Stekningen

Nu när vi har bra ingredienser så är det bara att montera. Macka, smört, ost, skinka, mer ost och en till macka. Stekpannan skall vara på medelvärme. Den här processen tar en liten stund. Och det får den göra. Det kommer att vara värt det. I med rejält med smör i pannan. Lägg i din skapelse och vänd ett varv i smöret så att båda sidorna får smör. Sen gäller det vara noga med att inte bränna mackan. Dom ska få steka sig i lugn och ro bli krispiga och så kallat gyllenbruna. Håll koll och vänd några gånger. Till slut ser man att osten har smällt och mackan har fått en fantastisk färg. Då är det läge att ta av och servera dina dubbla varma mackor läs toast och njuta.

.

Snart smarriga handstekta mackor, inte varma mackor.
Inte varma mackor
Servera och njut
Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.