Prat

Varning för köttbluff och ytterfiléer

Köttbluff

Jag brukar anse mig ganska påläst och förespråkande vad det gäller produkter och innehåll. Brukar hålla mig till äkta varor till större del men då och då kan det hända att det kommer med en och annan detalj i maten som inte är 100% äkta.

På sistone har jag tyvärr varit lite dålig på att hänga med i äkta vara-djungeln som ständigt utvecklas i obehaglig takt. Idag på nyheterna klargörs vad en ”ytter” är. Närmare bestämt nötytterfilé och fläskytterfilé.

Ja, var sitter denna filé? Har djuret utvecklats och numera finns en ny del i styckningschemat? Har grisen som varit utrustad med en filé fått en ny yttre file utanför den ordinarie? Eller har man i decennier styckat och missat denna ädla del?

Det är ren bluff. En köttbluff. Så kallat mörat kött…

10% saltvatten skiljer vanlig kotlett från ytterfilé. Detsamma gäller ryggbiff. Båda ytterfiléerna smakar OK i grytan eller i rätter ihop med andra ingredienser och sås.

MEN, för sig själva, hela eller i skivor är detta kött knappast att rekommendera. Köp vanlig kotlett och biff istället för köttbluff.  Mer än 10% (saltvatten) godare.

Summering av inlägg
Varning för köttbluff och ytterfiléer
Namn
Varning för köttbluff och ytterfiléer
Beskrivning
Köttbluff! Fläskytterfilé? Var sitter denna filé? Har grisen som varit utrustad med en filé fått en ny yttre filé utanför den ordinarie?
Författare
Publisher Name
Stinas Mat & Prat
Publisher Logo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.