Prat

Maten i framtiden, vad trodde man, vad blev verklighet?

Spaghetti

I senaste nummer av Hunger fanns en liten artikel om hur man på olika sätt sett på maten i framtiden. Det var rätt roligt så jag tänkte dela med mig av några av dom. Ingen av framtidsvisionerna kunde dock förutspå att vi skulle fotografera all vår mat innan vi äter den.

Det närmaste klipp jag sett på det är i en programserie som gick på 90-talet som hette Pentagon. I ett av avsnitten handlade det om ett par som varit på semester i olika städer och länder. De har besök och ska visa foton från semestern för dom. Alla bilder är nära tagna foton på mat på tallrik. Det kunde vara 2 stekta ägg och de pratar då om bilden och säger att ”Det här är ju Österrike”. Fast det va ju bara ett humorprogram..

På 1950 talet skrev tidningen Boston att man skulle kunna få mjölkleveranser och lunchlådor i form av rörpost. (Fniss)

  • I Demolition Man är Taco Bell den enda restaurangen i världen och har blivit finkrog (I den filmen var enda musiken man lyssnade på gamla reklamajinglar. Som om dom inte vore irriterande i den mängd man hör dom idag).
  • Winston Churchill trodde på att odlade djurdelar skulle bli verklighet 1980. Optimistiskt men han fick rätt till slut.
  • I Tillbaka Till Framtiden 2 lagar man pizza i hydratorugn. Minipizza blir fullstor på 12 sekunder. Hoppas det aldrig blir verklighet.
  • I sextiotalsserien Jettsons skriver man ut sin mat med en 3D-skrivare. Det har vi tydligen på gång.
  • 1893 drömde man om måltidspiller för att slippa laga mat. Låter som en tråkig framtid. Att laga maten ju är roligt. Närmaste man kommit är nog Soylent.
  • I Det Femte Elementet har Leeloo nånting riktigt smidigt. Hon slänger in två matkapslar i nån sorts ”mikrougn” och på 2 sekunder har dom förvandlats till färdiga middagar.

Fyll gärna på med flera framtidsvisioner från förr. 🙂

Matlagning i ”Tillbaka till Framtiden.”


Det är ingen dålig middag som kommer på två sekunder. 

Allt är Taco Bell 

 

One comment

  1. Vi har lite av framtidens mat att sälja redan nu! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet – många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.