Prat

Nytt år och fokus på kroppen

Kåldolme

Ett nytt år är kommet. Ett nytt år, en nystart, nytt avstamp… och löften. Nyårslöftet är nog det löftet som är det mest planlösa och har procentuellt lägst siffror på resultat för genomförande. Nåt man egentligen bara vill men som i det flesta fall inte håller längre än just till efter ögonblicket man sagt det. Kl 00 på nyårsnatten efter bubbel, raketer och glada skratt. Ett slags perfekt avslut på dagen. En slags önskelista istället för löfte.

Många har ju att börja träna, äta bättre och dricka mindre alkohol. Toppar listorna faktiskt. Träningsmässigt brukar det vara fullt på alla gym första veckan i januari och sen dalar det sakta utför. Det kan de som uppehåller sig på gym dygnet runt vittna om och de tycker inte att det är nåt som är kul, att andra börjar träna. Det är bara kul att prata om på jobbet och att försöka värva folk med entusiasmen över sin egen träning. Men på gymmet i januari är det istället: ”Fullt vid alla maskiner!”, ”En sån där jävel i solkiga mjukisbrallor”, ”Lämnat en svettrand på pressbänken utan att torka”, ”Å så ser man att den där feta gör fel liksom”. Det är som ett slags intrång i gymfolkets hem. Men som tur är varar det bara max en månad, sen drar fettot tillbaka till sin soffa med chips, vin och fredagstacos!

Fokus på det som är bra

Till ämnet om kosten, maten, vårat bränsle. Att äta bättre. Vad är att äta bättre? Det finns ett antal dieter eller livsstilar om man vill kalla det så, som många förespråkar. De flesta handlar om att något ska bort. Fettet ska bort eller spagettin ska bort eller temperaturen ska bort. Jag tänker slå ett slag här och nu för vad som ska TILL istället! Varför är det sånt fokus på vad som inte ska ätas? Varför är det så lite fokus på vad som är bra för kroppen? Födoämnen som innehåller massor som är bra för kroppen borde det vara fokus på tycker jag. Att bara äta saker som är bra för kroppen, det är nåt jag tror på.

En enkel regel att komma åt dessa varor är att titta på produkten i affären. Om man inte kan se med ögat vad som finns i förpackningen= inte bra för kroppen. Om man måste läsa långa haranger på baksidan som man inte förstår= inte bra för kroppen. Att äta sallad eller gurka till maten kan verka menlöst men fungerar som ett naturligt rensningsmedel. Man kan säkert kombinera min teori med dieter/livsstilar om man föredrar det.

Men om vi struntar i största möjliga mån att köpa skit så styr vi ju marknaden till något som alla vill ha: rena produkter som är bra för kroppen!

Med dom orden sagda drar jag ut i spåret, gott nytt år!

Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.