ReceptTillbehör

Extra god syltad rödlök med chili och peppar

Syltad rödlök eller ”picklad rödlök” som man kan säga om man är lite hipp är ett superenkelt tillbehör att tillreda. Det är också väldigt beroendeframkallande. Jag tycker att det passar till ungefär allt. Som tillbehör till tacos eller toppa kantarellmackan är supergott.

Det bästa är att det är hur enkelt som helst att göra syltad lök. Man behöver bara göra en vanlig 1-2-3 lag, krydda lite efter tycke och smak och kasta i rödlöken. Klart! Man måste vänta tills lagen har svalnat men den behöver  inte vara iskall. Syltad rödlök är klar i kylen på en timme men jag tycker att den blir bättre och bättre och kulminerar vid dag två.

VARNING! BEROENDEFRAMKALLANDE!

Ingredienser extra god syltad rödlök

  • 1 dl ättika (12 % )
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar
  • Pepparblandning, hela korn
  • Chili

Gör så här

  1. Vatten socker och ättika skall i en kastrull.
  2. Värm upp blandningen och rör runt lite tills sockret har lösts upp.
  3. Häll över lagen i en behållare av nåt slag, en snygg glasburk är att föredra. Det måste dock få plats med 5-10 dl lag och lök i burken eller vad du valt.
  4. Skala och skiva löken i halvmånar och lägg i lagen.
  5. Krydda med nån pepparblandning ( hela korn) och nån nypa chiliflakes.
  6. Löken är klart på ungefär en timme i kylen men blir bättre och bättre.
  7. Hållbarhet ungefär 1,5-2 veckor.

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Extra god syltad rödlök med chili och peppar
Skapare
Publicerad
Totalt
Genomsnittsbetyg
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.