Vi testade att göra hamburgare med en Sous Vide. Vi använde hamburgare på grovmalen högrev. Måste säga att av det som vi provat att laga med Sous Vide så var det just hamburgare som blev godast. Saftigt och fantastiskt gott.
Det som är väsentligt när tillagningstiden är passerad är att man bränner av burgarna på grillen. De blir lite tråkiga i färgen annars plus att de får en snygg och god grillyta som man vill åt. Värm pannan/grillen först innan du tar upp köttet från sous viden.
Saftigt och fantastiskt gott.
Själva hamburgerköttet kom från Köttmästarn (före detta Köttbaren), ett riktigt bra ställe både för att äta middag på och handla över disk. Du kan läsa om bloggens besök där i detta inlägg. Vi passade på också att göra egen hamburgerdressing som blev väldigt lyckad, inge mer dressing på tub. Det är nästan ett måste när man har så fin färs att utgå ifrån.
Att servera hamburgaren i en ”hamburgerficka” och pommes i en sån där pappbehållare är lite roligt och höjer känslan. Om man har kalas för barnen till exempel eller om man själv är tycker att det är lika kul (som vi gjorde). Håll med om att det ser trevligt ut på bilderna.
Ingredienser till Sous Vide hamburgare
- Grovmalen högrev.
- Salt och peppar
Gör hamburgarna så här
- Forma färsen till puckar eller hamburgare av önskad storlek.
- Lägg i en zip-lock-påse eller bara en fryspåsen.
- Dra igång Sous Viden och sätt på 59 grader.
- Sänk ner köttet i vattnet och låt ligga i 30 minuter.
- Under tiden köttet lagas kan du passa på att skiva lök, sallad, tomat, skiva ost.
- Pommes? Fritera i olja eller på plåt i ugnen när burgarna har ca 15 min kvar.
- Värm en grillpanna superhet eller grilla ute på het grill.
- Ta upp hamburgarna och stek eller på i ca 30-40 sekunder på varje sida för att få yta.
- Mecka ihop Bröd och burgare tillsammans med favoritingredienser.