Har länge Funderat på att göra en köttfärsrulle, en rulle av färs helt enkelt. Just den här gången blev det lite grekinspirerat innehåll med fetaost och färskost.
Man kan ju också fylla rullen med lite annat till exempel lök, svamp, bacon, skinka eller nåt annat man tycker passar.
Det var inte så svårt att rulla ihop rullen med hjälp av bakplåtspapper, det kritiska momentet är när rullen ska ner och när den ska vändas i stekpannan. Jag föste av den från bakplåtspappret ner i pannan och när det var dags att vända hade jag två stekspadar till hjälp. Servera med rondellpotatis och köttfärsbloggens tzatziki.
Ingredienser till köttfärsen
- 600 gram köttfärs av god kvalité.
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 1/2 msk paprikapulver
- Salt och peppar
Ingredienser till fetaoströran
- 75-100 gram fetaost
- 125 gram Icas naturella färskost
- 20 gram gräslök (en rejäl knippa)
Gör så här
- Rör ihop köttfärsingredienserna i en bunke.
- Kavla ut köttfärsen till en rektangel. Ungefär 30 x 25 cm på bakplåtspapper.
- Gegga ihop ost och gräslöksröran.
- Bre ost och gräslöksröran över köttfärsen.
- Rulla ihop allt som en rulltårta. Nyp ihop ändarna så att inte ostfyllningen rinner ut.
- Krångla ner rullen i en stekpanna och bryn runt om. Vänd med valfria verktyg. Två stekspadar fungerade ganska bra.
- Var försiktig och stek inte på för hög värme.
- Om man vill så kan man i det här läget hälla upp ett glas rött.
- Stek i fem, sex minuter på varje ”sida” i medelvärme. Den här rullen har fyra sidor.
- Servera med rondellpotatis!
- Rondellpotatis är skivor av potatis som man gör i ugnen med olivolja och Oregano.
- 200 graders ugnsvärme är det som krävs och att man efter ungefär 15 minuter vänder potatisskivorna. Potatisen är klar när den fått färg.