Sidfläsk med potatismos är något så enkelt och gott och passar sig till ypperligt till lunch. Jag har nyligen börjat leverera matlådor till ett företag. Lådorna skall hålla hög kvalitet, vara genomtänkta och vara sprängfyllda med näring. Ett jätteroligt litet projekt där jag får skapa fritt.
Det man måste tänka på är att saker och ting måste klara värmning i mikrougn.Ibland skriver jag en liten beskrivning på effekt som man bör tillämpa för bästa resultat i mikro. De flesta rätterna är kända lunchrätter fast med en liten twist.
Nåväl, tänker att det kan vara roligt att dela med mig av vad som hamnar i lådorna. Det kan ju alltid inspirera eller till och med får någon göra rätten? Först ut bland matlådorna här på bloggen är sidfläsk med potatismos med massa goda tillbehör. Lucky them!
Ingredienser till sidfläsk med potatismos
- Sidfläsk
- Potatis
- Svenska ekologiska shiitakesvampar (ja, värda sitt pris!)
- Champinjoner
- Smör
- Salt
- Peppar
- Fänkål
- Miniplommontomat (aka Babyplommontomat aka pärltomat)
- Oregano
- Olja
Gör så här
- Dra igång ugnen på 200 grader
- Skiva snygga svampskivor av champinjoner och shitake
- Stek svamparna i stekpanna var för sig, det är olika stektider på dom. Stek tills dom fått fin färg.
- Skiva fänkål i 0,5 till 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt.
- Ringla över rikligt med olivolja och salta.
- Laga fänkålen i ca 15 minuter på PÅ VARJE SIDA i ugnen
- Lägg tomaterna i ugnsform med olivolja, salt och oregano, blanda runt.
- Dessa skall lagas i ungefär samma tid som det för din lokala pizzeria tar att göra vilken rätt som helst. Det vill säga ”tio minuter en kvart”. Håll koll. Dom får inte poppa sönder men skall vara genomlagade.
- Stek sidfläsket. Inga konstigheter. Knaperstekt eller ”bara varmt”. Du bestämmer. Stekyta får man genom att fräsa på rejält. Se till bara att det är genomstekt. Det är en rå produkt.
- Gör ett gott mos enligt detta recept
- Lägg upp allt snyggt, som på bilden 🙂