Pasta och PizzaReceptTillbehör

Kycklingpasta med murkelsås och bacon

Pasta med sås på murklor

Tanken var att det skulle gå fort, enkelt och fort så att man får ha fredagen för sig själv. Det blev inte så. Det tog tid. Massor av tid. MEN Det skötte sig nästan själv i grytor, kastruller och ugn.

Vanlig kycklingfilé och pasta med väl tilltagen (då menar jag både i fett och deciliter) murkelsås och rumsvarma pärltomter. det blev också så mycket mat att 4 hungriga kondorer kunde mumsa en gång till på härligheten till lunch dagen efter. Passa så du inte överlagar kycklingen, det går fort i ugnen!

Tanken var att det skulle gå fort, enkelt och fort så att man får ha fredagen för sig själv. Det blev inte så

Ingredienser till murkelsås

  • 1 kg kycklingfilé
  • 400 gram färdigförvällda murklor
  • 140 gram bacon (gärna lite rökig, vi hade pig ham, ej att förväxla med tre-pack Scan)
  • 1 gul lök
  • 100 gram kantrarellost
  • 2 dl rött vin
  • 2 dessertskedar Mrs Cheng soja
  • 6 dl Kokbar vispgrädde
  • 1 näve pärltomter
  • Smör (att steka i)
  • Pasta (vi körde med Fusilli)
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör din kyckling och murkelsås så här

  1. Hacka murklorna och släng i en varm stekpanna med smör.
  2. Stek murklorna i smöret i medelvärme, annars poppar dom som popcorn.
  3. Hacka den gula löken fint.
  4. Efter att murklorna myst en stund, häll i rödvinet och sojan.
  5. Krydda med salt och vitpeppar och häll i vispgrädden också.
  6. Låt bubbla. Den skall bubbla och reducera i typ en timme.
  7. Sätt på ugnen på 200 grader.
  8. Stek den hackade gula löken glansig i annan stekpanna.
  9. Sen skall löken ner i såsen.
  10. Dela på kycklingfiléerna på hälften. Alltså så att dom blir tunnare.
  11. Stek filéerna i samma panna som löken låg i mös i nyss. Nån minut per sida. Krydda med vitpeppar och salt. Troligtvis får man göra i två omgångar.
  12. Om tid och partner finnes kan man passa på och hångla lite.
  13. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över det som finns kvar i stekpannan.
  14. Hacka baconet och smula över kycklingen. “Smula” också över kantarellosten.
  15. In med kycklingen i ugnen max 20 minuter.
  16. Dra igång pastavattnet.
  17. Koka pastan och håll koll på kycklingen.
  18. Häll av pastan och lägg upp på ett fat.
  19. Dags att lägga på kyckling plus bacongegga på pastan.
  20. Toppa med massor med murkelsås och skivade pärltomater.
Hacka murklorna
Hacka murklorna ganska fint
Stek murklorna på medelvärme.
Stek murklorna på medelvärme.
Stek kycklingfiléerna i panna.
Stek kycklingfiléerna i panna.
Toppa med bacon och kantarellsmör.
Toppa med bacon och kantarellsmör.
Pasta med murkelsås. Sista touchen med babyplommontomater.
Sista touchen med babyplommontomater.

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Kycklingpasta med murkelsås och bacon
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *