KöttPasta och PizzaRecept

Lasagne med bechamelsås i världsklass

Ser färdigt ut!

Dags för lasagne här på bloggen. Gustaf (katten alltså) har rätt, lasagne som är bra gjord är gott i världsklass.

I det här receptet har jag valt att frångå det klassiska receptet på två punkter. Jag har riven cheddarost i bechamelsåsen istället för lager i själva lasagnen. Sen har jag ett lager med tunnt skivade Romantica-tomater. Resultatet blir helt fantastiskt gott. Den fick godkänt av hela familjen från minstingen till äldstingen.

Ingredienser till lasagne

  • 1 kg köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 1 burk italienska krossade tomater. Gärna Mutti.
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk Erös Pista. (En stark “paprikagegga”). Går bra med Sambal eller dylikt också.
  • ca 10 Romantica-tomater (miniplommontomater).

Gör lasagnen så här

  1. Ta fram en stor gryta och lägg i en klick smör.
  2. Hacka och fräs löken.
  3. Bryn därefter köttfärsen i samma gryta.
  4. Hacka den färska vitlöken.
  5. Häll i dom krossade tomaterna i köttfärsen.
  6. Lägg i vitlöken också.
  7. Salta och peppra. Låt bubbla en stund så att vätskan reduceras lite.
  8. Klicka i “paprikageggan”.
  9. Skiva Romantica-tomaterna tunt. Vass kniv behövs. 🙂
  10. Börja med ett lager lasagneplattor på lite smör, varva sedan med bechamelsås, köttfärs och plattor. I mitten nånstans skall lagret med skivade tomater. Det fräschar upp lite.
  11. Lägg in i ugnen på varmluft i 180 grader i 30 minuter.
  12. Låt stå en stund efter att den varit i ugnen  ca 10-15 minuter och servera. Njut!

Bechamelsåsen

Så själva bechamelsåsen, som jag valde att ha i riven cheddarost i också. Det blir gudomligt gott!

Ingredienser till bechamelsåsen

  • 50 g smör
  • 1/2 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 dl riven cheddarost
  • Salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ner mjölet.
  3. Späd med mjölk och grädde successivt.
  4. Krydda med salt och vitpeppar.
  5.  Ta av kastrullen från plattan och rör ner osten.

 

Lasagneplattor och riven cheddarost
Lasagneplattor och riven cheddarost. Viktiga komponenter.
Köttfärssåsen som skall mellan plattorna.
Köttfärssåsen som skall mellan plattorna.

 

Bechamelsås med cheddarost.
Bechamelsås med cheddarost. Mumma.
Lager med köttfärssås.
Lager med köttfärssås.
Lager med romantica-tomater.
Lager med romantica-tomater. Fräschar upp lite.
Lager med köttfärssås.
Lager med köttfärssås.
Smarrighet! Bästa bechamelsåsen.
Smarrighet! Bästa bechamelsåsen.
Lasagne. Färdig att serveras.
Ser färdigt ut!
Summering av recept
recipe image
Recept
Lasagne med bechamelsås i världsklass
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.