Pasta och PizzaRecept

Lasagne med långkokt bolognese och ostsås

Lasagne, bolognese, ostsås

Ett av de första recepten vi gjorde på bloggen var bolognese. Denna lasagne innehåller just en sådan gjord på hackat nötkött, massa nyttiga grönsaker m.m. Att koka, som i detta fall, 3-4 timmar gör att smaken blir hurra. Det blir så gott!

Jag gjorde grytan dagen innan vilket är fördel för smaken och om man som vi skulle ha gäster. Det man då behöver göra på serveringsdagen är att koka en ostsås (tar ca 10 min) och att montera ihop själva lassen. Lassange heter Lasse hemma hos oss. Montera eller varva lasseplattor med bolle. Bolle är bolognese.

Ostsåsen måste jag erkänna att jag inte mätte upp så noga, kanske behövs det mer sås än vad receptet säger? Det som man ska tänka på är att det inte är för tjockt eller för löst utan lite lagom simmigt och att smaka flera gånger, behövs det mer ost? Behövs det salt? SMAKA. Varva som sagt plattor, bolognese och sås. Toppa översta lagret med sås och riven ost. Servera Lassen med ett gott Italienskt vin och njut.

Ingredienser till lyxig lasagne

  • 800 gram lövbiff
  • 1 1/2 gul lök
  • 1/2 chili
  • olivolja
  • 125 gram bacon
  • 1 msk tomatpure
  • 2 burkar mutti
  • 6 dl rödvin
  • 1 oxfond
  • 5 dl riven rotselleri
  • 5 dl vatten
  • 5 dl riven morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • Oregano
  • 2 förpackningar  färska lassangeplattor

Gör ostsåsen såhär

  1. Koka upp 5 dl vispgrädde och krydda med salt och vitpeppar.
  2. Låt koka en stund och dra sedan av kastrullen från plattan och tillstätt jättemycket finriven ost och rör om till osten smält.

Gör den lyxiga lasagen så här

  1. Fiiinhacka lövbiffen, det skall bli som grovmalen köttfärs
  2. Hacka löken
  3. Hacka också chillin
  4. Fyll botten på en gryta med olivolja
  5. Fräs löken och chilin
  6. Kasta i köttfärsen (den finhackade lövbiffen)
  7. Stek köttet tillsammans lökar och chili
  8. skär bacon i ca 1 centimeter breda bitar och förpassa det i grytan
  9. fyll på med tomatpure
  10. häll i finkrossade tomater och 3 dl vatten
  11. Dags att hälla i vinet
  12. Pluppa i en oxfond
  13. riv rotselleri  och morötter grovt och skotta ner i grytan
  14. finriv vitlöken och släng i grytan
  15. krydda med oregano
  16. Koka i 3 timmar eller mer.
  17. Varva plattor bollognese och ostsås. In i ugnen på 220 grader tills lassen har fått lite färg. Typ 20 minuter? Servera med ett kraftigt gott rödvin.

 

Varva ostsås, kött och plattor
Varva ostsås, kött och plattor
Mmmmm.....
Mmmmm…..
Lyxig lasagne färdig att slängas i ugnen
Lyxig lasagne färdig att slängas i ugnen
Lyxig lasagne
Lyxig lasagne. Fantastisk gott!
Summering av recept
recipe image
Recept
Lasagne med långkokt bolognese och ostsås
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

One comment

  1. Bolognese med lövbiff, det har jag aldrig provat! Låter spännande, det här får testas i helgen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *