En fantastiskt god tårta som funkar till många tillfällen är philadelphiatårta. Allt från efterrätt till födelsedagskalas. Eller bara servera som fredagsmys efter tacomiddan. Man behöver inte alltid ha nån anledning till att äta tårta. Den här tårtan känns som en lyxig glass.
En stor fördel med Philadelphiatårta är att man kan förbereda den dagen innan servering. Bara att ta ut ur frysen strax innan servering. Den ska stå framme en liten stund. Det ska gå lätt att skära och tårtan ska vara lite seg och krämig.
Är det sommar och bärsäsong så kan man skiva lite färska jordgubbar på.
Så ta fram tre bunkar, alla ingredienser och sätt igång.
Ingredienser till Philadelphiatårta
Bunke 1
- 2 äggulor
- 2 dl socker
- 130 gram Philadelphiaost
- 4 krossade Digestivekex
Bunke 2
- 2 äggvitor
Bunke 3
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- 2 Digestivekex som ströbröd till formen.
Gör Philadelphiatårta såhär
- Blanda allt som vara i Bunke 1 noggrant.
- Vispa äggvitorna i Bunke 2 så att det blir fluffigt. Upp-å-ner tricket kan man göra.
- Vispa grädden och vaniljsockret i Bunke 3 också fluffigt och inte för hårt.
- ”Smöra” insidan av en rund ganska grund form (pajform modell större) med grädde jag hade en pensel, ”ströbröda” sedan insidan med krossade Digestivekex.
- Blanda innehållet i Bunke 1 och Bunke 3 noga. Och då menar jag noga. kakblandning och grädde alltså.
- Vänd sedan försiktigt i dom fluffiga äggvitorna från Bunke 2.
- Häll hela härligheten i formen och bred ut så att det blir jämnt.
- Sätt in i frysen i minst en timme.








Summering av recept

Recept
Philadelphiatårta - som en lyxig glass
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad
Förberedelser
Tillagning
Totalt
Genomsnittsbetyg




