ReceptTillbehör

Coleslaw med rödkål, morötter och majonnäs

Coleslaw med rödkål, morötter och majonnäs

Coleslaw är någonting som jag tycker är väldigt gott. Med saftig karaktär och krispig kål och så lite majonnäs på det som balanserar upp. Idag valde jag att göra en coleslaw på rödkål. Kålen innehåller massor med vitaminer, är god och dessutom vacker.

Låt gärna den färdiga coleslawen stå och dra ett tag så att smakerna hinner sätta sig.

Just den här dagen gjorde jag burritos fyllda med kyckling och spenat. Eftersom dom har färgen beige och brun tänkte jag att tillbehöret får stå för färgen denna gång. Andra rätter jag kan rekommendera coleslaw till är så klart hamburgare eller varför inte till grillade ribs?

Majonnäs till coleslaw
Majonnäs vispad med 50-tals Krups

För att få rätt strimlor på kål och lök använde jag en mandolin. Kanske finns det en bra storlek för strimlor på din hushållsmaskin? Annars får man riva på rivjärnet. Låt gärna den färdiga coleslawen stå och dra ett tag så att smakerna hinner sätta sig. Jag har valt att göra min egen majonnäs till detta men man kan använda färdigköpt också. Jag föredrar då Hellmann´s majonnäs.

Ingredienser:

  • Ett litet rödkålshuvud
  • 1/2 rödlök
  • 4 morötter
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar

Till majonnäs behövs:

  • 2 äggulor
  • Ca 2 dl rapsolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt efter behag.
  • Vitpeppar, ungefär ett kryddmått.

Gör majonnäs så här:

  1. Separera 2 äggulor från äggvita och stjälp ner i en bunke.
  2. Vispa med elvisp och tillsätt olja droppvis.
  3. När man märker att majonnäsen börjar ta form kan man hälla på lite mer olja än i droppform.
  4. Majonnäsen ska vara fast när den är klar.
  5. Rör ner vinäger, salt och peppar.
  6. I detta läget kan man göra sig en aioli genom att pressa ner 2 vitlöksklyftor, om du ska göra coleslaw så tillsätter du istället senapen.

Gör coleslaw så här:

  1. Skaka och riv morötter och rödlök, inte för fint.
  2. Riv rödkålen.
  3. Blanda runt grönsakerna med salt och peppar ordentligt.
  4. Tillsätt majonnäsen och blanda
  5. Tillsätt creme fraichen och blanda.
  6. Låt coleslawen stå i kylen någon timme.
  7. Njut av krispig och vitaminrik kål.
Massor av rödkål
Massor av rödkål!
Summering av recept
recipe image
Recept
Coleslaw med rödkål, morötter och majonnäs
Skapare
Publicerad
Totalt
0
Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *