Om inte pannacotta är min favoritefterrätt så ligger den i alla fall i vinnarcirkeln. Barnsligt gott helt enkelt. Enkelt att göra är det också och ganska lätt att variera. Pannacotta med mjölkchoklad är en väldigt god variant. Len gräddig mjölchoklad som smälter i munnen. Mums!
Är du sugen på mer vuxensmak? Prova då denna pannacotta med Noa Pecan Mud som är en stout.
Ingredienser pannacotta med mjölkchoklad och färska hallon
- 5 dl grädde
- 1 vaniljstång
- 3 gelatinblad
- 100 g mjölkchoklad
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull
- Lägg gelatinbladen i vatten i cirka fem minuter
- Gör ett snitt i vaniljstången och ta ut kärnorna och lägg allt i grädden
- Lägg också i mjölkchokladen i bitar.
- Lägg i gelatinbladen efter att chokladen har smält.
- När gelatinet lösts upp så häller du allt i portionsglas.
- Sen ska det in i kylen för stelning. Det tar cirka tre timmar.
- Garnera med bär. Jag tycker att hallon passar bra. Pudra över lite florsocker så det ser proffsigt ut 🙂
- Servera och njut.
Summering av recept
Recept
Pannacotta med mjölkchoklad och färska hallon
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad
Totalt
Genomsnittsbetyg
2 Review(s) Based on