EfterrättRecept

Pannacotta med Noa Pecan Mud

När jag smakade på Noa Pecan Mud från Omnipollo så var en av de första tankarna som slog mig; efterrätt! Man måste kunna göra någon god efterrätt baserad på detta. Egentligen kan den fungera som efterrätt för sig själv. Mycket smaker. Har du inte provat så är det hög tid att göra det.

God öl lika med god efterrätt? Eller?

Noa är alltså en öl, närmare bestämt en imperial stout, från Omnipollo. Den är fullmatad med kaffe och chokladtoner och säkert kan man komma på fler goda desserter med den? God öl lika med god efterrätt? Eller?

Då jag är ett stort fan av kaffedrinkar så blev ju det här lite inom samma område. Jag gillar verkligen kontrasten Noa mot den söta gräddiga vaniljen. Tips är att inte göra så stora. Det blir rätt mäktigt. Räcker då också till barnen som inte vill ha stout utan hemgjord jordgubbssås. (Eller så kan barnen få pannacotta med mjölkchoklad)

Ingredienser till efterrätten med Noa Pecan Mud

  • 4 dl grädde
  • 1/2 + 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 5 gelatinblad
  • 1 flaska Noa Pecan Mud

Gör denna efterrätt så här

  1. Lägg tre gelatinblad i blöt.
  2. Gör snitt i vaniljstången. Skrapa ut fröna.
  3. Blanda grädde, 1/2 dl socker och vaniljstång och fröna i en kastrull. Koka upp och låt bubbla i nån minut.
  4. Ta av kastrullen från plattan och lägg i 3 gelatinplattor. Blanda så att gelatinet löses upp.
  5. Häll i blandningen i lämpliga glas.
  6. Låt stelna i kyl i minst 2 timmar.
  7. Lägg två gelatinblad i blöt.
  8. Häll ölen i en kastrull.
  9. Blanda i en 1/2 dl  socker.
  10. Koka upp och låt bubbla en liten stund. Ta åter av kastrullen från plattan och lägg i gelatinblad.
  11. Låt svalna.
  12. Ta fram dina stelnade pannacottas(?) och häll sedan Noa-brygden över.
  13. Låt stelna några timmar till och inta sedan denna vuxnare variant på pannacotta!

Kika gärna på andra efterrätter som vi gjort.

instagram

 

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Pannacotta med Noa Pecan Mud
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.