Fisk och SkaldjurRecept

Pelle Jansson med färskoströra och handskalade räkor

Pelle Jansson

Pelle Jansson är ju en fantastik smarrig rätt som man kan ha både som förrätt och huvudrätt. Bara mängden som avgör. Jag tycker att den smakar extra gott på helgen. Det är väldigt svårt att motstå om en meny på restaurangen erbjuder denna skapelse. jag får liksom svårt att se nåt annat då.

Om man inte har oxfile kan man ersätta med annat kött som går att banka men det blir inte riktigt samma. Selleri funkar inte lika bra. Banka och banka så att köttet blir riktigt tunt. Snåla inte med tillbehören.

Som dryck passar både öl, vitt vin eller varför inte korka upp en flaska bubbel.

Ingredienser

  • Oxfile
  • Löjrom
  • Räkor
  • Rödlök
  • Citron
  • Gräslök
  • Philadelphiaost
  • Creme Fraiché
  • Toastbröd

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken i ca 3 x 3 millimeter stora bita. Man vill ju inte ha stora lökbitar i munnen.
  2. Skala dom fina och färska ”köpta-över-disk” räkorna. Glöm inte att ta bort bajsranden. Den vill man inte heller ha i munnen.
  3. Blanda Philadelphiaost och gräslök. Rikligt med finhackad gräslök skall det vara.
  4. Banka ut oxfilén till tunna skivor. Nästan så man ser igenom.
  5. Skär bort kanterna på toastbrödet och stek i smör på medelvärme.
  6. Sen ska allt gottiga på tallriken lite snyggt.
  7. Börja med den bankade oxfilén.
  8. Klicka på en klutt av philadelphiabladningen och creme fraichén.
  9. Lägg upp räkorna i en fantastisk formation runt creme fraichén.
  10. Klutta ut lite snygga högar av löjrommen.
  11. Strössla över finhackad rödlök.
  12. Lägg upp den stekta toasten lite snyggt på sidan.
  13. Avsluta verket med en citronklyfta. Gärna urkärnad. Man vill inte ha kärnor i munnen heller.
  14. Njut av Pelle Jansson länge, lägg ner besticken mellan tuggorna.
  15. Skåla med bubbel mellan varven.

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Pelle Jansson med färskoströra och handskalade räkor
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.