Prat

Första ugnen med wifi

Ugn med wifi. Äntligen!

Läste precis en artikel om en ugn med wifi som skall lanseras nästa år (2016). Det var väl bara en tidsfråga innan det skulle ske. Kylskåp med wifi har ju funnits ett tag men det känns som det inte riktigt fått genombrott än.

Vad kan man då göra med denna framtidsugn? Man kan självklart styra den på olika sätt med smartphone eller tablet. Bland annat kan man då starta igång tillagningen, ändra temperatur, luftfuktighet eller byta funktion helt och hållet. Man kanske vill köra varma mackorna på ”grill” sista stunden och då slipper man resa sig från soffan.

Den kan också påminna om när det är dags att göra en insats i matlagningen. Också bra för den som vill slöa i soffan så mycket som möjligt (eller göra nåt annat kreativt).

Det nästan bästa (eller roligaste) är att det finns en inbyggd kamera så man kan få live-feed från ugnen direkt i telefonen (läs, soffan). För ”socialmedianördar” (yours truly) kan denna feed också skickas till sociala medier. Oklart om ugnen klarar det själv eller om man måste göra det genom appen. Äntligen kan man dela med sig av hela förloppet när julskinkan skall griljeras. Det kommer att vara en tid före detta och efter.

Jag får i alla fall lite habegär när jag läser om denna. Mest kanske för nörden i mig jublar. Man får väl ta med det i önskelistan till tomten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.