Jag sitter och tittar på norska moppar. Det vill säga sex-åringar som har judoträning. Mitt i mopparna fångar en konversation bland andra mammor min uppmärksamhet. Nån frågar nån om mat och svaret är:
– ”nej vi har redan ätit, vi åt hemma hos brorsan. Han hade lagat sån där pull-ED biff. Jag hade önskat att det vara nån sås till. Köttet hade kokat i flera timmar”.
Jag tror att brorsan måste börja laga själv inte köpa färdig pulled beef från butik. Med att laga själv menas stoppa in en köttklump i ugnen och vänta i fyra timmar. Så det här är till judomammas brorsa;
Bara att sätta in kött i ugnen. Sen kan du kolla på norska moppar i en halv dag och din entrecote är klar när man kommer hem. Det ska självklart vara sås till. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker.
Ingredienser
- 700 gram entrecote
- Typ en halv dl Sweet Baby Ribs BBQ Sås, funkar med vilken som
- Tre matskedar-ish Mrs Chengs soja
- Ungefär 1 matsked Punch Daddys Cajun Mesquite Rub (Cajunkrydda helt enkelt)
- Omkring en halv deciliter rapsolja
- En nypa Chili Explotion (chilikrydda)
- Cirka en rågad tesked paprikapulver.
Gör pulled entrecote så här
- Ta fram en zip-lock-påse
- Häll ner alla geggor och kryddor i påsen
- Låt köttklump modell entrecote bada runt. I stängd zip-lock-påse.
- Ta ut köttklumpen ur zip-lock-påsen och lägg på en tillräcklig stor bit stanfolie.
- Häll över resterande innehåll från zip-lock-påse över köttklumpen.
- Ta en jävligt snygg bild och få 100 likes.
- Nyp ihop säcken (stanfoliet)
- Lyft över köttet till ett valfritt ugnskärl.
- Skicka in hela ekipaget i ugnen på 120 grader i fyra timmar eller mer.
- Ta ut köttet och dra isär det, kommer att gå lätt med hjälp av en gaffel.
- Häll den goda skyn över köttet och ställ fram på tacobordet.