Alltså Chili Cheese är ju gott som bara totalt onyttig och näringsfattig mat kan vara. Men man vet i alla fall vad man stoppar i sig i våra Chili Cheese. Det är smält ost med jalapeño i en behållare av friterad klassisk panering. Trodde att det skulle vara lite besvärligt med det var faktiskt rätt enkelt. Rekommenderar att inte göra när tonåringen inte är hemma. Kan bli dålig stämning.
Ingredienser till Chili Cheese
- 1 färs jalapeño
- 6 dl riven cheddarost
- 1/2 tsk Torkad chili (beroende på styrka och hur stark man vill ha)
Till paneringen
- Ströbröd efter behov
- 2 Ägg
- Vetemjöl efter behov
Gör godsakerna så här
- Riv cheddarosten och finhacka jalapeñon. Och då menar jag finhacka.
- Blanda ihop jalapeñon med den rivna osten och den torkade chilin.
- Krama ihop till lagom stora oregelbundna klumpar.
- Rigga upp paneringsstation. Tre tallrikar med vetemjöl, ägg och ströbröd.
- Rulla sen bollarna först i mjöl. Sen i det vispade ägget och till slut i ströbrödet. Var noggrann!
- Efter att dom blivande chili cheesen är färdigrullade så lägger vi dom i frysen en stund.
- Efter ca 30 minuter bör dom funka att rulla igen. Känn efter att de blivit hyfsat hårda.
- Därefter skall dom rullas en gång till i vispad ägg och ströbröd.
- Sen skall godbitarna in i frysen en stund. Ungefär en halvtimme till.
- Dags att fritera. Häll olja i en kastrull och hetta upp. Inte för hög värme.
- Fritera ganska så hastigt i oljan tills ytan på chilicheesen blir gyllenbrun. Vänd. Man får ha lite känsla för feeling.
- Plocka upp och lägg på papper eller vacker servett.
- Servera genast med nån smarrig hemgjord dipsås eller sluka dom som dom är.
Summering av recept
Recept
Chili Cheese med panering
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad
Totalt