Kyckling i ugn är en enkel och snabb rätt som sköter sig mest själv men som blir fantastisk god. I princip är det bara att slänga ihop ingredienserna och skicka in allt i ugnen. Sen kan man sätta sig på altanen eller i soffan medan smakerna bubblar ihop i ugnen. Det enda som man egentligen behöver ha koll på är ungefärlig tid. Det är ju inte så gott med torr kycklingfilé.
Ädelost är nåt som ofta glöms bort i det här sammanhanget numera. Sådan mat man gjorde förr men inte så ofta nu. Det jag menar är att den oftast dyker upp på ostbrickan men inte så ofta som såsgrund längre. Det blir ju så gott med en mild och gräddig ädel som får koka ihop sig till en god sås. I det här receptet gör alla delarna sitt till slutresultatet som är ostigt gott. Smakar bra att bara servera en grönsallad till eller med ris.
Medans den blir klar kan man vila och känna doften av kyckling, bacon och ädelostsås sprida sig. Eller har du kanske gäster och inte någon större lust att stöka i köket utan hellre vill umgås? Oftast har jag ju inget emot att greja och stöka i köket men ibland kan det vara skönt med en day off 🙂
Ingredienser till kyckling i ugn
- 4 kycklingfiléer
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 paket bacon
- Gräddädelost tex kvibille
- 3 dl grädde
- 1 tsk paprikagegga (Erös Pista) eller l om du inte har det kan du använda sambal oelek
- salt
- peppar
Gör så här
- Värm upp ugnen till 200 grader
- Hacka paprikorna fint
- Hacka också baconet rätt fint
- Blanda grädde med paprika och bacon och paprikagegga.
- Lägg kycklingen i ugnsform och häll över gräddblandningen.
- Smula över gräddosten.
- Skicka in härligheten i ugnen, där den ska ligga i ca 40-45 minuter.
- Serverar med en härlig grönsallad eller ris,
Tjena! Nu är det ju ett gammalt inlägg men tänkte att du kanske skulle vilja ändra på länken till paprikageggan, den leder till en virussida. Ha det gott!
Tackar för det. Kollar upp det!
/Aki
Hej!
Ska salt & peppar användas till gräddblandningen eller på kycklingen innan gräddblandningen hälls över?