Jag har ett recept på så kallad mexikansk kyckling i receptlådan anno 70-tal. Den innehåller kyckling på ben, grön och röd paprika, finkrossad tomat, lök, vitlök, bacon och örtkryddor. Härom sistens när jag skulle göra detta blev det väldigt mycket smakrik matig sås över från rätten. Det och lördagens kryddiga tacofärs blandade jag ihop idag till lunch. Väldigt gott, nyttigt och enkelt. Ett matigt, smarrigt och nyttigt lunchtips för den som har svårt att komma på idéer för lunchlådan. Serverad med en klick creme fraiche (Förstås valfritt).
Det du behöver är:
- Fräst färs som blev över sen i lördags.
- Grönsakssås från mexikansk kyckling.
- Creme fraiche
Gör så här:
- Blanda ihop lika delar färs och grönsakssås.
- Värm i mikro eller i kastrull.
- Klicka på creme fraiche eller inte, om inte så blir det ett perfekt ”Slanka linjen-recept”
- Ät lunch! (Varje dag).
Summering av recept
Recept
Mexikanskt möter texmex
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad