Prat

Köttmästarn – en angenäm upplevelse

Kött på Köttmästarn

Uppdatering: Restaurangen heter idag Köttmästarn och ingenting annat.

Efter en rask promenad genom stan och en känsla av en smula vrålhungrighet bestämmer vi oss för att äta och kolla in Köttmästarn, ej att förväxla med Kött & Fiskbaren. Detta livliga, varma och robusta stället ligger på Tegnérgatan.

Här bjuds man på ”köttet för dagen” (kolla in svarta tavlorna). Bullrig, härlig miljö som vi trivs i. För den som inte vill sitta i den miljön, utan krypa in i sin egna vrå där hemma kan handla hem det bästa av det bästa över disk. Inga konstigheter, bara bra så här långt.

Gin & Tonic med Köttbarens egna Tonic.
Gin & Tonic med Köttbarens egna Tonic.

Egentligen så är Köttmästarn ett ”boka bordställe” och vi går dit spontant en torsdag då det naturligtvis är fullt vid 7-tiden. Den trevliga avspända personalen talar om att dom gillar spontanitet och att vi gärna få sitta i baren en stund i väntan på ett bord som erbjuds oss ca 20 min senare. Inte farlig väntan trots allt tycker vi och tar plats i baren. Vi beställer varsin Gin & Tonic. På Köttbaren gör man sin egen tonic, den är mycket välsmakande av rejält med citrus och bäska. Eftersom jag inte är beredd på detta utan van vid att få något ganska vattnigt, klart och nu blir serverad en väl kyld orangeaktig dryck blir jag först lite fundersam men sedan glatt överraskad. Mycket bra GT! Dom 20 minuter som vi väntade gick väldigt snabbt.

Nu är det vår tur. Borden på Köttbaren är robusta långbord där man kan hamna bredvid både turister och manshatare. Dom danska turisterna i det här fallet var mycket trevliga, manshatarna inte så mycket. Naturligtvis behöver man ju inte umgås med sina bordskamrater men kan vara värt att nämna. Besöket fortsätter därefter med mer smak. Efter att studerat menyn och den svarta tavlan noggrant bestämmer vi oss. En Pelle Janzon som är superb och en Tomat ”Capreze”, en sallad med mozzarella som är saftig och bitar av chorizo. God och överraskande ostig. Riktig mozzarella, inte nån Galbanivariat.

Mycket god Cabernet Sauvignon.
Mycket god Cabernet Sauvignon.

Dags för huvudrätt! Det måste för bådas del bli kött från tavlan. Jag tar entrecôte och Aki tar oxfilé. Till det bestämmer vi oss för en Cabernet Sauvignon som personalen rekommenderade. Vilket kött! Jag äter BARA köttet. Inga tillbehör mer än kanske en knivsudd smakande av det som bjuds. Pommes smakar gott, med mycket potatissmak. Dom är faktiskt näst intill perfekta. Vill man ha perfekt pommes så måste man åka till Bistro & Kaffeehaus am Alex i Berlin.  Såserna smakar också gott men det är köttet som är höjdpunkten, både entrecôten och oxfién. Äter alltså bara köttet och blir så kallat sprickmätt! Vinet som vi blev rekommenderade passade utmärkt till köttet. Smaklökarna är så till sig att dom inte vet vart dom ska ta vägen

Mitt i maten ska manshataren gå och sitter då innerst i raden. Aki erbjuder att hålla i jackor medans hon får tag i sin jacka från en gemensam krok. Han får en blick till svar, inga ord. Det gör däremot Köttbaren dom bjuder på fulländad mat, service, myskänsla OCH proppmätthet. Väl värt ett besök för alla köttälskare. Köttfärsbloggen kommer definitivt att komma på återbesök. Fem köttfärskluttar i betyg!

Nån sorts uppräkning på kakelväggen.
Nån sorts uppräkning på kakelväggen.
Sallad med mozzarella.
Sallad med mozzarella.
Fantastisk Pelle Janzon
Fantastisk Pelle Janzon
Himmelsk Oxfile.
Himmelsk Oxfile.
Pommesen var näst intill perfekta.
Pommesen var näst intill perfekta.
Summering
Datum
Sak
Restaurang Köttmästarn
Betyg
51star1star1star1star1star
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.