På lördagskvällen toppades dagen med riktigt god plockmat. Old El Paso har en ny serie för streetfood som dom kallar för Street Market. Vi tänkte att vi testar den.
Meningen med streetfood är att man ska kunna springa runt på stan och samtidigt plocka i sig god mat i formatet varmkorv, on the way tänker jag? Spela Roland vad det är tänkt, har man minsta intresse för god mat så räcker det för att fylla ett helt bord med smårätter det är bara fantasin som sätter gränser.
Kött, räkor, kyckling, korv, såser, grönsaker och sen är det bara blanda hejvilt och testa olika kombinationer. Vi hade som matemballage minitortillas- vete och majs samt bluecornchips. I listan nedan kan du läsa vad vi hade i matväg.
Det bästa med rätten/rätterna är att man får plats i magen med att prova flera kombinationer då bröden är små. Om man inte orkar ett helt minibröd kan man göra en munsbit. Exempelvis kan man fylla ett smarrigt bluecornchips med kött, ”streetsås” och picklad rödlök, mums!
Så mycket spring på stan blev det inte men matsuccé för samtliga familjemedlemmar. Majsbröden var lite för tunna och inte så goda, kanske ska man baka egna nästa gång? För det kommer definitivt bli fler gånger som vi äter det här. Eftersom vi älskar sån här mat så finns det ett inlägg till med massa mexikansk mat om man vill göra sig en jättebuffé.
På vårat bord med streetfood fanns:
- Soya och vitlöksmarinerad entrecote toppad med sesamfrön
- Färskkorv kryddad med ghost chili
- Bläckfisk
- Pankofriterade jätteräkor
- Avokadoröra
- Hemgjord aioli
- Picklad rödlök
- Färsk rödlök
- Rostad lök
- Crème fraiche
- Friterad persilja
- Ajvar
- Smoky Chipotle Chili Salsa från Old El Paso
- Citron, lime
- Minigurka, pärltomat.
- Grana padanoost
- Nåt mer som jag säkert har glömt, det va fullt på bordet.