Prat

Kebab hemma? Vi testar Zeinas recept.

Hemmagjord kebab

Efter att sett Zeinas hemmagjorda kebab så kände jag direkt att det där måste vi prova att göra hemma. Det såg väldigt gott ut på hennes bilder. Man är ju lite av en kebab-konnässör.  Vi skulle också göra hennes kebabsåser. Lika bra att gå all in.

Man har ju lite problem att följa recept slaviskt så lite förändringar blev det.

Vitlökssåsen gjorde vi med lite mindre majonnäs och lite mer yoghurt och så hade vi färsk vitlök istället för vitlökspulver. Vi hade också i lite mer peppar och även lite franska örter.

Meckandet av kebabsåsen började bra. Tar fram en jättefin, stor, symmetriskt perfekt lök. Jag skär den i två bitar och ser att den är typ genomrutten. Bläää. Nåja fram en med ny bara. Därefter blandar jag ihop allt och kommer på att jag glömde steka löken. Äsch. Det får vara så. Avslutningsvis hade vi i lite ungerska ”paprikagegga” (Erös Pista) istället för sambal och så hade vi i lite timjan också.

Själva kebaben blev nog efter Zeinas recept. Förutom att vi endast hade nötfärs. Nästa gång gör vi den med lammfärs också.  Vi lät den stå i kylen över natten. Det tog några skivor att komma på rätt snits. Första skivorna blev lite tjocka. Jag ställde upp kebaben på kortsidan och skivade uppifrån och ner. Ungefär som på gatuköken.

Hur blev då denna kebab?

Sanningen är att det blev fantastiskt gott. Mycket bra smak. Kan verkligen rekommendera att testa. Vi följde Zeinas råd och gjorde en rejäl sats så nu har vi i frysen så att det blir kebab istället för tacos på fredagsmyset. Det enda vi egentligen anmärkte på i vår kebab var att vi skulle vilja få till den med lite mer tuggmotstånd. Vår kebab var kanske lite lös i konsistensen. Vi kommer definitivt att göra om detta och då med lammfärs i också.

 

Halvfärdig kebabsås
Halvfärdig kebabsås
Fina skivor av kebab
Fina skivor av kebab
Massa god kebab
Massor av god kebab
Lite tillbehör behövs också.
Lite tillbehör behövs också.
Hemmagjord kebabtallrik. Mumma!
Hemmagjord kebabtallrik med klyftpotatis. Mumma!

 

Summering av inlägg
Kebab hemma? Vi testar Zeinas recept.
Namn
Kebab hemma? Vi testar Zeinas recept.
Beskrivning
Hemmajord kebab? Vi provar att laga Zeinas hemmagjorda kebab och kebabsåser. Resultatet blev väldigt lyckat. Mycket gott. 
Författare
Publisher Name
Stinas Mat & Prat
Publisher Logo
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.