Cajunbiffar, ja så får dom heta då jag kryddat biffarna med Urtekrams cajunmix.
Jag har köpt ett gäng med små kryddburkar från Urtekram tidigare och kan rekommendera flera, till exempel chiliflakes som går åt som smör i det här köket. Chiliflakesen är inte starka utan väldigt smakrika bara. Vill man ha hetta så får man lägga till någon färsk.
Cajunbiffar blir det som sagt i dagens matlådeleverans. Till detta har jag gjort ett potatismos, en paprikakräm och vitlök och örtmarinerade minichampinjoner. Champinjonerna är små speciellt utvalda efter storlek svampar som man köper på ask vid namn minichamps. Det är lite pilligt att göra rent dom men väl värt efteråt. Dessa passar perfekt att helsteka.
Paprika och cajun är en bra kombo. Paprikan rostade jag i ugnen med olivolja och lite kryddor först och sen mixade jag dom till en kräm med mixerstav.
Det här behöver du till cajunbiffar med tillbehör:
- 5 röda paprikor
- 1 dl olivolja till paprikorna
- Timjan efter behag
- Rosmarin efter behag, var försiktig så att inte rosmarin tar över smaken.
- Salt efter behag
- 2 förpackningar babychamps
- Örtsalt till svampen
- En liten knippe färsk basilika till svampen
- 1/2 dl olivolja till svampen
- 1 Stor klyfta vitlök till svampen
- 1 kg nötfärs av god kvalitet
- Salt, peppar, paprikapulver och cajunpulver
- 1 Riven gul lök
- 2 ägg
- Smör till stekning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rensa och skär paprikan i bitar, inte så noga hur stora.
- Lägg dessa på en plåt och ringla över olivolja och krydda.
- Rosta paprikan i ca 20-25 minuter tills de bubblar och fått lite färg.
- Skölj svampen noga.
- Blanda svamp, örtsalt, finhackad färsk basilika och en riven vitlöksklyfta med olja.
- Koka potatis och gör potatismos.
- Riv den gula löken och blanda med Cajunpulver, paprikapulver, salt, vitpeppar och ägg.
- Mixa den kryddade och grillade paprikan när den svalnat lite med mixerstav och låt stå.
- Forma biffarna och stek i smör 4-5 minuter på varje sida.
- Stek svampen i medelvärme i lite smör under tiden du steker biffarna.
- Lägg upp på tallrik eller matlåda och njut idag eller imorgon.
