Vi lagade marinerad strutsfilé och ville ha många tillbehör till det. Det slutade med att fänkål, rödlök, bacon och två sorters ost hamnade i en puck som sedan panerades och friterades. Resultatet blev ett supergott tillbehör att ha till olika rätter.
Ingredienser till och baconpucken
- 1 fänkål
- Rapsolja
- 1 Rödlök
- 1/2 paket bacon
- 1 knivsudd chiliflingor
- Philadelphiaost
- ca 2 dl riven ost (gärna en ost med mycket smak men det går bra med en Gouda också)
Gör baconpucken såhär
- Finhacka och stek rödlöken och lägg i en bunke.
- Ha i lite chilipulver av nåt slag.
- Skiva en halv fänkål och lägg i en ugnsform.
- Häll över lite olja.
- In i ugnen på 200 grader i 10 minuter per sida (vänd dom alltså efter 10 minuter).
- Ta ut och lägg på hushållspapper.
- Hacka och stek bacon och lägg baconet på hushållspapper.
- Hacka fänkålen när den torkat lite och blanda i rödlöksblandningen.
- Klicka i en och en halv matsked philadelphiaost.
- Blanda i baconen också.
- Riv osten och blanda i.
- Forma till medelstora puckar. (4 stycken)
- Lägg i frysen i 45 minuter.
- Stek i olja så att det blir som friterat.
- Njut.
Summering av recept
Recept
Friterad ost- och fänkålsdröm
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad
Totalt